ΒΡΕΣ Ή ΜΑΝΤΕΨΕ! 5ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΙ!

Τα πιο επιτυχημένα παιδικά πάρτι είναι σαφώς αυτά που τα παιδιά διασκεδάζουν περισσότερο. Γι΄αυτό, πέρα από το μπουφέ, τη διακόσμηση και την τούρτα, θα πρέπει να σκεφτούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να περάσουν τα παιδιά καλά.

Υπάρχουν βέβαια κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξουμε, κάποια tips&tricks, αλλά πολύ σημαντικό για τα παιδιά, παραμένει πάντα το παιχνίδι.

5 συναρπαστικα παιχνιδια για παρτι σε εσωτερικο χωρο

παιχνιδια για παρτι βρες μαντεψε

Ποιος είμαι

Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, φτιάχνουμε κάρτες που γράφουν το όνομα κάποιου διάσημου πρόσωπου, χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων ή ενός ζώου. Την ώρα του πάρτι τα παιδιά κάθονται κάτω σχηματίζοντας έναν κύκλο κι εμείς καρφιτσώνουμε στην πλάτη του καθενός και από μία κάρτα. Το παιχνίδι ξεκινάει με το πρώτο παιδί να στέκεται στη μέση του κύκλου και να κάνει ερωτήσεις στους υπόλοιπους προσπαθώντας να καταλάβει τι λέει η κάρτα του.

Ντετέκτιβς και ληστές

Ζητήστε από όλα τα παιδιά που βρίσκονται μέσα στο δωμάτιο να παρατηρήσουν πολύ προσεκτικά το χώρο και τα αντικείμενα που βρίσκονται σε αυτόν. Έπειτα όλα τα παιδιά, πλην ενός, φεύγουν από το δωμάτιο. Το παιδί που θα παραμένει θα είναι ο ληστής και θα αφαιρέσει ένα αντικείμενο από το χώρο. Τα υπόλοιπα παιδιά, οι ντετέκτιβς, θα επιστρέψουν και θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τι λείπει. Αυτός που θα το βρει πρώτος θα είναι και ο επόμενος ληστής.

Ανταλλαγή

Τα παιδιά κάθονται κάτω σχηματίζοντας έναν κύκλο και κοιτάνε ο ένας τον άλλον. Ένα παιδί αποχωρεί από το δωμάτιο ενώ δύο άλλα ανταλλάσουν μεταξύ τους κάτι το οποίο φορούν όπως γυαλιά, παπούτσια, κάποιο κόσμημα ή ρούχο. Το παιδί επιστρέφει στο δωμάτιο και προσπαθεί να βρει ποιοι έκαναν ανταλλαγή. Εάν δε θέλετε να αναστατωθούν τα παιδιά βγάζοντας τα ρούχα τους μπορείτε να τους δώσετε να κρατήσουν κάτι το οποίο και αργότερα θα ανταλλάξουν.

Η μάγισσα και το ποντίκι

Ένα παιδί ντύνεται μάγισσα και τα υπόλοιπα κάθονται κάτω σχηματίζοντας έναν κύκλο. Η μάγισσα βγαίνει από το δωμάτιο κι ένα από τα παιδιά κρύβει μέσα στα ρούχα του ένα μικρό ποντίκι. Η μάγισσα όταν επιστρέψει θα πρέπει να μαντέψει ποιος έχει το ποντίκι.

Βρες το ταίρι σου

Πριν από το πάρτι θα πρέπει να σχεδιάσετε μερικά ζευγάρια από κάρτες. Για παράδειγμα, εάν σχεδιάσετε μια κάλτσα στη μία κάρτα θα πρέπει να κάνετε και μια κάρτα με ένα παπούτσι. Καρφιτσώστε στην πλάτη κάθε παιδιού από μια κάρτα. Τα παιδιά δε θα πρέπει να βλέπουν την κάρτα των άλλων. Το παιδί που παίζει κάθε φορά θα πρέπει, κάνοντας ερωτήσεις στους υπόλοιπους, να βρει το ταίρι του. Οι ερωτήσεις θα πρέπει να απαντηθούν με ένα ναι ή με ένα όχι.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα παιχνίδια για πάρτι σε εσωτερικό χώρο στο 5 διασκεδαστικα παιχνιδια για παρτυ γενεθλιων αλλά και στο Παιχνιδια για παιδικο παρτυ με θεμα τα ζωα (3-13 ετων)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *