CAKE POPS,ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΟΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΣΜΗΣΕΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΑΣ!

Η μόδα για τα cake pops έχει έρθει πια και στην Ελλάδα! Ίσως να τα έχετε ακούσει και σαν γλειφιτζούρια κέικ. Όπως και να τα πει όμως κανείς, είναι βέβαιο ότι πρόκειται για μια νόστιμη λιχουδιά με εμφάνιση που μπορεί να γίνει όσο καταπληκτική θέλετε εσείς…

Η κεντρική ιδέα είναι κέικ βουτηγμένο σε γλάσο που παίρνει τη μορφή γλειφιτζουριού. Εμείς βρήκαμε μια συνταγή από την Αυστραλία και το gourmetgetaways.com.au και σας την παρουσιάζουμε

Συνταγή για cake pops

cake pops smarties

  • Κέικ Madeira. (μη σας τρομάζει η ονομασία, πρόκειται για απλό παραδοσιακό αγγλικό κέικ-παντεσπάνι. Διαβάστε επίσης το άρθρο μας για το κέικ μαδέρα)
  • 1/4 φλυτζάνι συμπυκνωμένο γάλα
  • 1/4 φλυτζάνι τυρί κρέμα
  • Σοκολάτα λευκή ή καφέ ανάλογα με το θέμα σας
  • Λιποδιαλυτό χρώμα ζαχαροπλαστικής (εάν θέλετε να χρωματίσετε τη σοκολάτα)
  • Χρωματιστή ζάχαρη ή τρούφα η τα γνωστά καραμελάκια που κυκλοφορούν στο εμπόριο (για διακόσμηση)
  • Στικς για γλυφιτζούρια ή μεγάλα ξύλινα καλαμάκια

Η εκτέλεση αυτής της συνταγής για cake pops είναι πολύ εύκολη

Η εκτέλεση αυτής της συνταγής είναι πολύ εύκολη. Παίρνετε το κέικ,  το θρυμματίζετε και το βάζετε στο πολυμίξερ. Εκεί, το ανακατεύετε καλά με το συμπυκνωμένο γάλα και το τυρί κρέμα. Παίρνετε μετά τη ζύμη και αφού την απλώσετε όσο και όπως χρειάζεται, ξεκινάτε να κόβετε με μια κουπ πατ τη ζύμη σε κομμάτια. Παίρνετε μετά τα ξύλινα ξυλάκια ή τα στικς για γλυφιτζούρια και τα καρφώνετε στα αστεράκια, στις καρδιές ή σε όποιο άλλο σχήμα έχετε δώσει στη ζύμη σας

cake-pops βήματα

cake-pops βήματα

Παίρνετε μετά πολύ προσεκτικά τα “γλυφιτζούρια” σας και τα τοποθετείτε σε ταψάκι αφού το έχετε καλύψει πρώτα με λαδόκολλα. Κατόπιν, βάζετε το ταψάκι στον καταψύκτη σας για 12 περίπου ώρες. Αφού βεβαιωθείτε πως τα cake pops σας έχουν παγώσει, λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκή ή καφέ σοκολάτα ή να τη χρωματίσετε με κάποιο λιποδιαλυτό χρώμα ζαχαροπλαστικής. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τρούφα για το στολισμό, πρέπει να το κάνετε αμέσως μόλις βγάλετε το cake pop από τη λιωμένη σοκολάτα.

Tip: Για να “καθήσει” καλύτερα η σοκολάτα επάνω στη ζύμη σας, θα πρέπει αυτή να είναι παγωμένη. Πρώτα λοιπόν λιώνετε τη σοκολάτα και μετά βγάζετε από τον καταψύκτη τα cake pops

cake pops σοκολάτας

cake pops σοκολάτας


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *