ΥΓΙΕΙΝΑ ΣΝΑΚΣ: ΤΣΙΠΣ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ!

Το να ετοιμάσετε έναν μπουφέ για το πάρτι σας  που να απαρτίζεται από υγιεινά σνακς σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο! Εντούτοις υπάρχουν κάποιες εύκολες συνταγές που θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε. Μια από αυτές είναι και τα τσιπς μηλου με κανέλα (για τις ευεργετικές για το οργανισμό ιδιότητες της κανέλας μπορείτε να διαβάσετε εδώ) που θα σας δείξουμε σήμερα.

Δοκιμάστε λοιπόν τη συνταγή και αν σας αρέσει τότε θα έχετε βρει κάτι για να “μασουλάτε” κατά τη διάρκεια της ημέρας χωρίς να φορτώνεστε με τύψεις, θερμίδες και βλαβερές για τον οργανισμό σας  χημικές ουσίες!

Πώς θα φτιάξετε τα τσιπς μηλου

τσιπς μηλου 3

  •  Πλύντε καλά και σκουπίστε τα μήλα.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή -ακόμη καλύτερα- με το κατάλληλο εργαλείο, κόψτε τα μήλα σε λεπτές φέτες. Όσο πιο λεπτές είναι οι φέτες τόσο πιο τραγανά θα γίνουν τα τσιπς.

τσιπς μηλου 1

  • Βάλτε λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώστε τις φέτες μήλου αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
  • Πασπαλίστε τα μήλα με κανέλα (μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και ελάχιστη ζάχαρη για ένα πιο “γλυκό” αποτέλεσμα).

τσιπς μηλου 2

  • Ψήστε τα μήλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 110° C για 2 περίπου ώρες (προσέξτε να μη σας αρπάξουν γιατί θα πικρίσουν). Ελέγχετε κατά διαστήματα και γυρίζετε τις φέτες από την άλλη πλευρά. Θα πρέπει να υπολογίσετε πως όσο πιο λεπτές έχετε κόψει τις φέτες, τόσο πιο γρήγορα θα ψηθούν.
  • Αφού ψηθούν τα τσιπς, αφήστε τα 10 λεπτά μέσα στο σβησμένο φούρνο για να γίνουν πιο τραγανά.

τσιπς μηλου 4


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *