ΧΑΡΤΙΝΟ ΦΑΝΑΡΑΚΙ ΕΚΠΛΗΞΗ!

Τα χάρτινα φαναράκια που μας δείχνει η Jordan Ferney από το ohhappyday.com είναι μια πολύ όμορφη πρόταση για διακοσμηση για παιδικο παρτυ. Είναι κατάλληλα για αποκριάτικο παρτυ αλλά και για οποιοδήποτε πάρτυ γενεθλίων.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για να διακοσμήσουμε τα χάρτινα φαναράκια, είναι:

  • Χαρτί γκοφρέ
  • Ψαλίδι
  • Κολλητική ταινία διπλής όψης
  • Νήμα
  • Χαρτόνι

διακοσμηση για παιδικο παρτυ φαναρακια εκπληξη για αποκριατικο παρτυ

διακοσμηση για παιδικο παρτυ: οδηγιες για το χαρτινο φαναρακι εκπληξη

Κόβουμε το γκοφρέ χαρτί. Θα χρειαστούμε τέσσερις με έξι λωρίδες (ανάλογα με το μέγεθος του φαναριού) πλάτους περίπου πέντε εκατοστών. Τις λωρίδες αυτές τις κόβουμε με τον τρόπο που φαίνεται στη φωτογραφία για να φτιάξουμε τα κρόσσια που απαιτούνται.

Ανοίγουμε το φαναράκι και κολλάμε επάνω του κομμάτια από την κολλητική ταινία διπλή όψης. Δε χρειάζεται να καλύψουμε ολόκληρο το φανάρι με την κολλητική ταινία. Κάποια κομμάτια κάθετα τοποθετημένα επάνω στη μπάλα είναι αρκετά. Πατάμε καλά την ταινία για να τη στερεώσουμε στο φαναράκι. Κατόπιν κολλάμε επάνω στο φανάρι τις λωρίδες-κρόσσια που έχουμε φτιάξει. Καλύπτουμε έτσι ολόκληρη τη μπάλα

οδηγιες χαρτινα φαναρακια για διακοσμηση για παιδικο παρτυ

Κόβουμε ένα στρογγυλό κομμάτι από το χαρτόνι μας και κολλάμε επάνω του ένα νήμα. Στη συνέχεια κάνουμε δυο σχισμές στο  χαρτόνι για να μπορέσει να περάσει από μέσα του το νήμα. Τοποθετούμε το κομμάτι του χαρτονιού στη βάση του φαναριού.

διακοσμηση για παιδικο παρτυ οδηγιες φαναρακια με κρυμμενα κομφετι

Γεμίζουμε το φαναράκι με πολύ κομφετί ή με μικρά κομματάκια από το γκοφρέ χαρτί που μας περίσσεψε. Θα κρεμάσουμε τα φαναράκια μας και την ώρα του πάρτυ θα τραβήξουμε το σχοινάκι και θα πέσουν τα κομφετί επάνω στους ανυποψίαστους καλεσμένους μας!

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *