ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!

Ένα από τα πιο εύκολα ανοιξιάτικα γλυκίσματα που μπορείτε να σερβίρετε σε ένα πάρτι ή όταν έχετε απλά παρέα στο σπίτι, είναι οι φράουλες βουτηγμένες σε λιωμένη σοκολάτα. Ακούγεται, φαίνεται και είναι πραγματικός πειρασμός για τους περισσότερους.

Στο blog της Heidi Moxley, το andersruff.com, βρήκαμε πολύ όμορφες φωτογραφίες που μπορούν να επιβεβαιώσουν όσα σας λέμε και να ανοίξουν την όρεξη μικρών και μεγάλων!

ιδεες για παρτυ: φραουλες βουτηγμενες σε σοκολατα!!!

Πρώτα από όλα θα πρέπει να πλύνετε πολύ καλά τις φράουλες καθώς είναι από τα φρούτα που είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στους ρύπους. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή γύρω από το κοτσάνι. Προτιμήστε τις βιολογικές φράουλες και ας πάρετε έτσι λιγότερες.ιδεες για παρτυ γλυκισμα φραουλας σοκολατας 1

Τοποθετήστε τες επάνω σε μια καθαρή πετσέτα και αφήστε τες να στεγνώσουν πολύ καλά.

Αφού στεγνώσουν, βουτήξτε τες μία μία μέσα στη λιωμένη σοκολάτα πιάνοντάς τες από το κοτσάνι όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

ιδεες για παρτυ γλυκισμα σοκολατας και φράουλας 2

Τοποθετήστε τις φράουλες επάνω σε λαδόκολλα και αφήστε τες να στεγνώσουν. Εάν θέλετε μπορείτε τώρα να προσθέσετε θρυμματισμένα φιστίκια, καρύδια, καραμέλα ή ότι άλλο σας αρέσει. Όταν οι φράουλες θα έχουν στεγνώσει θα μπορέσετε να τις γαρνίρετε με κάποια σαντιγί ή κρέμα γάλακτος. Αυτοσχεδιάστε…!

ιδεες για παρτυ γλυκισματα με φραουλες σε σοκολατα 3

ιδεες για παρτυ:μπουκιτσες με φραουλα και σοκολατα 4

Η Heidi μας λέει πως ανάλογα με το πόσο ώριμες είναι οι φράουλες θα μπορέσουν να διατηρηθούν στο ψυγείο για 2-3 ημέρες. Προτείνει όμως πριν τις σερβίρουμε να τις αφήσουμε να ζεσταθούν λιγάκι.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *