FINGER FOOD ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΤΥΛΙΓΜΕΝΕΣ ΣΑΝ ΔΩΡΟ!

Τα finger food, οι μίνι μπουκίτσες δηλαδή που μπορούμε να τις φάμε χωρίς να χρησιμοποιήσουμε μαχαιροπίρουνα, είναι μεγάλη μόδα αλλά και μεγάλη ευκολία για τους οικοδεσπότες. Τα finger food που θα σας δείξουμε είναι γαρίδες τυλιγμένες τόσο όμορφα σαν να πρόκειται να τις δωρίσετε!

Η πρόταση μοιάζει να είναι gourmet αλλά από την άλλη, γιατί όχι; Στην πραγματικότητα είναι γαρίδες που απλά θα τις σερβίρουμε λίγο διαφορετικά αυτή τη φορά. Εντάξει, βρισκόμαστε εν μέσω κρίσης και οι γαρίδες δεν είναι προσιτές σε όλους αλλά ας δούμε καλύτερα τη συνταγή πριν μελαγχολήσουμε όλοι…

συνταγες για παρτυ: ζεστα ορεκτικα με γαριδες

συνταγες για παρτυ γαριδες σε μορφη δωρου

Υλικά

  • 12 μεσαίου μεγέθους άψητες και καθαρισμένες γαρίδες χωρίς κέλυφος
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. από το αγαπημένο σας μίγμα μπαχαρικών (προαιρετικά)
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι και πιπέρι
  • Ψημένες κόκκινες πιπεριές
  • 6 έως 12 φρέσκα κρεμμυδάκια, ανάλογα με το μέγεθος

Οδηγίες

Τυλίγουμε κάθε γαρίδα έτσι ώστε να της δώσουμε ένα στρογγυλό σχήμα (αφήνοντας την ουρά της εκτός). Αυτό είναι το μόνο δύσκολο σημείο της συνταγής γι΄αυτό και θα χρησιμοποιήσουμε οδοντογλυφίδες για να το πετύχουμε. Έτσι, περνάμε μία οδοντογλυφίδα  μέσα από τη «μπάλα» της γαρίδας  για να σταθεροποιήσουμε το σχήμα της.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το λάδι. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά στις γαρίδες και μετά τις σοτάρουμε για ένα με δύο λεπτά μέχρι να σχηματιστεί κρούστα. Βγάζουμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι.

Κόβουμε τα πράσινα μέρη των κρεμμυδιών σε δώδεκα λεπτές λωρίδες όσο το δυνατόν πιο μακριές.  Ζεσταίνουμε τις λωρίδες του κρεμμυδιού στο τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν πιο εύκαμπτες, για ένα λεπτό περίπου, γυρίζοντας τες συχνά. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι.

Κόβουμε τις πιπεριές σε πολύ λεπτές λωρίδες. Τυλίγουμε με τις λωρίδες τις γαρίδες μας προσπαθώντας να φτιάξουμε έναν κόμπο ή ένα φιόγκο.

Τα ορεκτικά σερβίρονται ζεστά.

Για μια ευκολότερη εκδοχή, παραλείπουμε το στάδιο με τις κόκκινες πιπεριές.

Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι από το apronstringsblog.com.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *