ΚΑΠΑ ΣΟΥΠΕΡ ΗΡΩΑ ΧΩΡΙΣ ΡΑΨΙΜΟ!

Αν θέλετε να ράψετε μια Κάπα Σούπερ Ήρωα αλλά δεν τα καταφέρνετε και πολύ καλά με την ραπτική, τότε θα λατρέψετε αυτό το tutorial που βρήκαμε στο The Southern Institute. Η κάπα που σας προτείνουμε είναι η ιδανική λύση για να φτιάξετε εύκολα, γρήγορα και οικονομικά τα κοστούμια για ένα πάρτυ με θέμα κάποιον Σούπερ Ήρωα.

Ακολουθήστε λοιπόν τις οδηγίες και προσφέρετε στο μικρό σας ήρωα αλλά και στους καλεσμένους του ατέλειωτες ώρες χαράς και διασκέδασης.

Υλικά για την Κάπα Σούπερ Ήρωα

Για να φτιάξετε μία Κάπα Σούπερ Ήρωα θα χρειαστείτε:

  • Ένα μακό μπλουζάκι XXL (όσο ψηλότερο είναι το παιδάκι τόσο μεγαλύτερο πρέπει να είναι και το μπλουζάκι που θα χρησιμοποιήσετε)
  • Ένα μικρό κομμάτι ταινίας διπλής όψης Velcro (χριτς-χρατς)
  • Ψαλίδι
  • Θερμοκόλλα ή τη ραπτομηχανή σας

Οδηγίες για την Κάπα Σούπερ Ήρωα

Απλώστε το μπλουζάκι σε μια επίπεδη επιφάνεια για να μπορέσετε να δουλέψετε καλύτερα.

Κάπα Σούπερ Ήρωα

Κόψτε τα μανίκια

Κάπα Σούπερ Ήρωα

Κόψτε τις πλαϊνές ραφές και “ανοίξτε” το μπλουζάκι όπως βλέπετε στη φωτογραφία

Κάπα Σούπερ Ήρωα

Τώρα θα πρέπει να δώσετε το σχήμα της κάπας στο μπλουζάκι κόβοντάς το περιμετρικά. Προσέξτε να μην κόψετε κατα λάθος το “λαιμό” της μπλούζας. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι σαν αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία.

Κάπα Σούπερ Ήρωα

Λογικά η λαιμόκοψη θα είναι μεγάλη για το παιδάκι σας, οπότε θα πρέπει να κόψετε και να αφαιρέσετε ένα κομμάτι. ΠΡΟΣΟΧΗ: Για λόγους ασφαλείας μην παραλείψετε αυτό το βήμα ακόμη και αν η λαιμόκοψη δεν είναι μεγάλη για το παιδί σας. Ο λαιμός της κάπας θα πρέπει να μπορεί να ανοίγει με μια απλή κίνηση για να να αποφευχθεί ο κίνδυνος πνιγμού!

Κάπα Σούπερ Ήρωα

Προσθέστε στο λαιμό της κάπας την ταινία διπλής επικόλλησης Velcro. Για να το κάνετε αυτό έχετε δύο επιλογές: είτε να ράψετε το velcro είτε να χρησιμοποιήσετε θερμοκόλλα για να το κολλήσετε στις δύο πλευρές.

Κάπα Σούπερ Ήρωα

Το μόνο που σας έχει μείνει τώρα είναι να κολλήσετε ή να ράψετε στην πλάτη της κάπας το σήμα του αγαπημένου Σούπερ Ήρωα του παιδιού σας ή το μονόγραμμά του. Στη σελίδα μας Freebies θα βρείτε δωρεάν printables που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν πατρόν για να διακοσμήσετε την κάπα Σούπερ Ήρωα.

 Κάπα Σούπερ Ήρωα

Καλή επιτυχία!!!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *