ΚΟΡΙΤΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΠΕΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΙ!

Όταν μιλάμε για καπελάκια για πάρτυ έχουμε κυρίως στο μυαλό μας τα καπελάκια από χαρτόνι που μπορούμε να βρούμε ακόμη και στο super market στα είδη για γενέθλια.

Υπάρχουν όμως πολλοί και πιο δημιουργικοί τρόποι για να φτιάξουμε ξεχωριστά καπελάκια για γενέθλια. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι να ντύσουμε τα απλά καπελάκια με υφάσματα που μας αρέσουν.

Για να φτιάξετε αυτά τα καπελάκια για πάρτυ, θα χρειαστείτε:

καπελάκια για πάρτυ

  • Χαρτόνι της επιλογής σας. Όσο πιο όμορφο βέβαια τόσο πιο όμορφο θα γίνει και το καπέλο.
  • Ένα οποιοδήποτε φθηνό καπέλο
  • 1 λωρίδα υφάσματος
  • 1 κομμάτι υφάσματος για να φτιαχτεί ο φιόγκος
  • 1 κομμάτι κορδέλας
  • Spray adhesive (διάφανη κόλλα σε μορφή σπρέι)
  • Θερμοκόλλα (Hot glue)

    καπελάκια για πάρτυ υλικά

    υλικά για τα καπελάκια για πάρτυ

Πώς θα φτιάξετε τα καπελάκια για πάρτυ!

Πάρτε το φθηνό καπέλο, ανοίξτε το και απλώστε το επάνω στο τραπέζι. Χρησιμοποιήστε το ως πατρόν για να κόψετε το χαρτόνι σας στο ίδιο σχήμα και μέγεθος.

Συναρμολογήστε πάλι το φθηνό καπέλο. Ψεκάστε με το σπρέι την πίσω πλευρά του χαρτονιού σας. Τυλίξτε το τώρα προσεκτικά γύρω από το φθηνό καπέλο και πατήστε το για να κολλήσει καλά. Εάν περισσεύει λίγο χαρτόνι, κόψτε το.

καπελάκια για πάρτυ οδηγίες 1

καπελάκια για πάρτυ οδηγίες 1

Πάρτε τη λωρίδα υφάσματος και κάντε μια ραφή στη μέση. Επιλέξτε μεγάλο μήκος και μεγάλο τέντωμα βελονιάς έτσι ώστε η ραπτομηχανή να κάνει τη σούρα από μόνη της. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μόνο μεγάλη βελονιά και να τραβήξετε μόνες σας τις κλωστές. Είτε έτσι είτε αλλιώς, προσέξτε να έχετε αφήσει αρκετή κλωστή και στα δύο άκρα ούτως ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε το μήκος της σούρας και να τυλίξετε τη βάση του καπέλου.

καπελάκια για πάρτυ οδηγίες 2

καπελάκια για πάρτυ οδηγίες 2

Αφού έχετε σουρώσει το ύφασμά σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το κολλήσετε στο καπέλο. Ξεκινήστε με το πίσω μέρος του καπέλου έτσι ώστε να μην είναι εμφανές το σημείο όπου ενωθήκαν οι δύο πλευρές του. Στάξτε σταγόνες από τη θερμοκόλλα κατά μήκος του καπέλου και στο ύψος όπου θα “καθίσει” το κέντρο του υφάσματος. Κολλήστε ένα μικρό κομμάτι υφάσματος κάθε φορά και όχι όλο μαζί.

καπελάκια για πάρτυ οδηγίες 3

καπελάκια για πάρτυ οδηγίες 3

Τώρα, θα πρέπει να φτιάξετε το φιόγκο. Θα χρειαστείτε ένα κομμάτι ορθογώνιου υφάσματος. Διπλώστε το όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Μπορείτε να το ράψετε στη ραπτομηχανή αλλά εύκολα γίνεται και στο χέρι. Εναλλακτικά, μπορείτε να το κολλήσετε με θερμοκόλλα. Στη συνέχεια, παίρνετε την κορδέλα σας και τη δένετε στη μέση του υφάσματος έτσι ώστε να γίνει ένας ωραίος φιόγκος.

καπελάκια για πάρτυ οδηγίες 4

καπελάκια για πάρτυ οδηγίες 4

Κολλήστε τώρα το φιόγκο επάνω στο καπέλο με τη θερμοκόλλα και είστε έτοιμοι!!καπελάκια για πάρτυ

Tip1: Τα υφάσματα που θα χρησιμοποιήσετε φροντίστε να ταιριάζουν με το φόρεμα γενεθλίων της εορτάζουσας!!!

Tip 2: Για τις καλεσμένες φτιάξτε καπελάκια για πάρτυ χρησιμοποιώντας διαφορετικά υφάσματα και χαρτόνια..

Την ιδέα για τα καπελάκια για πάρτυ την βρήκαμε στο thegirlinspired.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *