ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΙΝΙΑΤΑΣ ΜΕ ΧΑΡΤΟΝΙ: ΠΙΝΙΑΤΑ ΜΠΟΜΠ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ!

Αφού σας έχουμε δείξει κατά καιρούς πώς μπορείτε να φτιάξετε πινιάτες με μπαλόνια, αλευρόκολλα και εφημερίδες (διαβάστε π.χ. το post μας πινιάτα angry birds), το σημερινό μας θέμα είναι αφιερωμένο στην κατασκευη πινιατας με χαρτονι.

Οι πινιάτες με χαρτόνι είναι πιο εύκολες και πιο γρήγορες στην κατασκευή τους αλλά δεν ενδείκνυνται για όλα τα σχήματα που θα θέλατε να φτιάξετε. Αν για παράδειγμα θέλετε να φτιάξετε μια πινιάτα “μπάλα” θα πρέπει να επιλέξετε την τεχνική με τα μπαλόνια. Αν όμως θέλετε να φτιάξετε μια πινιάτα με με τετράγωνο σχήμα -όπως την πινιάτα με τον Μπομπ Σφουγγαράκη που θα σας δείξουμε αμέσως μετά- θα προτιμήσετε την τεχνική με το χαρτόνι.

κατασκευη πινιατας με χαρτονι: πως θα φτιαξετε μια πινιατα με τον Μπομπ Σφουγγαρακη!

κατασκευη πινιατας με χαρτονι 18Κόψτε από ένα παλιό χαρτοκιβώτιο 2 τραπέζια με διαστάσεις 25Χ35Χ45 cm το καθένα και μια λωρίδα  που να μπορεί να καλύψει περιμετρικά την πινιάτα.

κατασκευη πινιατας με χαρτονι 1Με χαρτοταινία κολλήστε την λωρίδα στο πρώτο χαρτόνι. Προσέξτε να μην κολλήσετε το πάνω μέρος γιατί από εκεί θα βάλετε στο τέλος τα γλυκά μέσα στην πινιάτα.

κατασκευη πινιατας με χαρτονι 2Κολλήστε και το δεύτερο χαρτόνι φτιάχνοντας ένα κουτί.

κατασκευη πινιατας με χαρτονι 3Με ένα κοπίδι χαράξτε την επιφάνεια των χαρτονιών για να μπορέσουν τα παιδιά να την σπάσουν πιο εύκολα.

κατασκευη πινιατας με χαρτονι 4Για να κρεμάσετε την πινιάτα θα χρειαστείτε ένα κομμάτι σπάγκο, δύο μικρά τετράγωνα κομμάτια χαρτόνι και κόλλα.

κατασκευη πινιατας με χαρτονι 5Περάστε τα τετράγωνα κομματάκια χαρτονιού από τον σπάγκο.

κατασκευη πινιατας με χαρτονι 6Ανοίξτε δυο τρύπες στα πλαϊνά της πινιάτας και περάστε τον σπάγκο. Κολλήστε τα χαρτόνια στην εσωτερική πλευρά. Δέστε τον σπάγκο.

κατασκευη πινιατας με χαρτονι 7Εκτυπώστε τα χέρια και τα πόδια του Μπομπ (πατρόν για τα χέρια, πατρόν για τα πόδια) σε σκληρό χαρτί που μπαίνει σε εκτυπωτή. Εναλλακτικά εκτυπώστε σε απλό χαρτί Α4 και κολλήστε τα πάνω σε ένα χαρτόνι.

κατασκευη πινιατας με χαρτονι 8Τσακίστε στις διακεκομμένες γραμμές και κολλήστε δεξί  με αριστερό πόδι και δεξί με αριστερό χέρι.

κατασκευη πινιατας με χαρτονι 9Κολλήστε τα χέρια και τα πόδια στην πινιάτα.

κατασκευη πινιατας με χαρτονι 10

κατασκευη πινιατας με χαρτονι 11Κόψτε σε λωρίδες το κίτρινο και το καφέ γκοφρέ χαρτί.

κατασκευη πινιατας με χαρτονι 12Ψαλιδίστε κάθε λωρίδα και ξετυλίξτε την.

κατασκευη πινιατας με χαρτονι 13Κολλήστε τις λωρίδες στην πινιάτα ξεκινώντας από τη βάση και συνεχίζοντας προς τα πάνω.

κατασκευη πινιατας με χαρτονι 14Εκτυπώστε το πρόσωπο του Μπομπ (πατρόν για το πρόσωπο).

κατασκευη πινιατας με χαρτονι 15Κολλήστε το πρόσωπο και τη γραβάτα στην πινιάτα.

κατασκευη πινιατας με χαρτονι 16Γεμίστε την πινιάτα γλυκάκια και καραμέλες και…καλή διασκέδαση!

κατασκευη πινιατας με χαρτονι 17Μη ξεχάσετε να δείτε στο Μπομπ Σφουγγαράκης! μερικά πολύ όμορφα είδη για πάρτυ που πιθανόν να χρειαστείτε εάν ετοιμάζετε ένα πάρτυ με θέμα τον Μπομπ!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *