ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ!

Στο εξωτερικό, τα cheese and wine party είναι πολύ γνωστά και έχουν πάντα επιτυχία. Στην Ελλάδα, μπορεί να μην ονομάζονται πάρτι “κρασί και τυρί” αλλά, όπως γνωρίζουμε όλοι μας, έχουν την ίδια και ίσως μεγαλύτερη απήχηση… Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα ποτήρι καλού κρασιού και στο τυράκι που το συνοδεύει;

Η ερώτηση είναι σχεδόν ρητορική κι έτσι θα προχωρήσουμε και θα δούμε έναν πίνακα με τυριά και κρασιά που, ιδανικά συνδυασμένα, θα απογειώσουν τις αισθήσεις μας! Τον πίνακα τον βρήκαμε στο εξειδικευμένο σε θέματα γύρω από το κρασί oinologia.com.gr.

κρασι και τυρι: ιδανικοι συνδυασμοι!

κρασι και τυρι συνδυασμος

  • Ανεβατό Π.Ο.Π.: Μοσχοφίλερο
  • Γαλοτύρι Π.O.Π.: Sauvignon Blanc, Ασύρτικο
  • Γραβιέρα Aγράφων Π.O.Π.: Cabernet Sauvignon, Syrah, Λημνιώ
  • Γραβιέρα Kρήτης Π.O.Π.: Ξινόμαυρο, Αγιωργίτικο, Merlot, Κοτσιφάλι- Μαντηλάρι
  • Γραβιέρα Nάξου Π.O.Π.: Chardonnay Βαρέλι, Ασύρτικο Βαρέλι, Pinot Noir, Αγιωργίτικο
  • Kαλαθάκι Λήμνου Π.O.Π.: Pοδίτης
  • Kασέρι Π.O.Π.: Merlot, Pinot Noir, Αγιωργίτικο βαρέλι
  • Kατίκι Δομοκού Π.O.Π.: Μοσχοφίλερο
  • Κεφαλογραβιέρα Π.Ο.Π.: Ντεμπίνα
  • Kοπανιστή Π.O.Π.: Γλυκό Μοσχάτο Λευκό, γλυκό Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Βηλάνα, Ντεμπίνα
  • Λαδοτύρι Μυτιλήνης Π.O.Π.: Ξινόμαυρο, Νεγκόσκα
  • Mανούρι Π.O.Π.: Μαλαγουζιά, Sauvignon Blanc, Σαββατιανό, Pοδίτης
  • Mετσοβόνε Π.O.Π.: Ξινόμαυρο, Chardonnay Βαρέλι, ρετσίνα
  • Mπάτζος Π.O.Π.: Ξινόμαυρο, Νεγκόσκα
  • Ξινομυζήθρα Kρήτης Π.O.Π.: Bηλάνα, Ασύρτικο
  • Πηχτόγαλο Xανίων Π.O.Π.: αφρώδες Mοσχοφίλερο ή αφρώδης Ντεμπίνα
  • Σαν Mιχάλη Π.O.Π.: Viogner, Μοσχάτο Αλεξανδρείας
  • Σφέλα Π.O.Π.: Μοσχοφίλερο
  • Φέτα Π.O.Π.: Ρετσίνα, Ασύρτικο, Μοσχοφίλερο, Βηλάνα
  • Φορμαέλα Αράχοβας Π.O.Π.: Σαββατιανό, Ρομπόλα

Γνωστά αλλά δεν ανήκουν στην κατηγορία Π.Ο.Π.:

  • Aρσενικό Nάξου: Ασύρτικο, Ρομπόλα
  • Mανούρα Σίφνου: Αγιωργίτικο, Ξινόμαυρο, Νεγκόσκα
  • Σεβρ Mετσόβου: Sauvignon Blanc Βαρέλι


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *