ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΟΧΙΤΟ!

Από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα κοκτέιλ για το καλοκαίρι είναι σίγουρα το κουβανέζικο μοχιτο (mojito), ιδιαίτερα δημοφιλές και στην Ελλάδα. Παραδοσιακά, φτιάχνεται από πέντε υλικά: Λευκό ρούμι, σόδα, δυόσμο, ζάχαρη και χυμό από λάιμ.

Είναι ένα δροσιστικό κοκτέιλ που έχει συνοδεύσει πολλές από τις καλοκαιρινές μας εξόδους. Μπορούμε όμως να το φτιάξουμε και στο σπίτι όταν έχουμε παρέα ή και όταν δεν έχουμε. Ας δούμε λοιπόν πώς θα φτιάξουμε το μοχιτο.

Υλικα για το μοχιτο

  • 1 μέρος λευκό ρούμι (30 ml)
  • 3 μέρη σόδας (90 ml)
  • 12 φύλλα δυόσμου
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
  • ½ λάιμ (χυμό)

μοχιτο συνταγη

Οδηγιες για να φτιαξουμε το μοχιτο

  1. Βάζουμε στο ποτήρι τα φύλλα της μέντας και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό από το μισό λάιμ.
  2. Πιέzουμε με το γουδοχέρι απαλά για να ελευθερώσουμε τους χυμούς και τα αρώματα.
  3. Προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  4. Συμπληρώνουμε με πάγο.
  5. Προσθέτουμε τη σόδα και το μοχιτο μας είναι έτοιμο.

Μερίδες: Ένα ποτό

Και κάποιες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις πριν αρχίσουμε να πίνουμε και τα ξεχάσουμε όλα: Σύμφωνα με τη wikipedia.org, το μοχιτο ήταν το αγαπημένο ποτό του μεγάλου συγγραφέα Ernest Hemingway. Στον τοίχο ενός μπαρ στην Αβάνα, του La Bodeguita,  μπορούμε ακόμη και τώρα να δούμε γραμμένη από τον ίδιο τον συγγραφέα, τη φράση: “My mojito in La Bodeguita, My daiquiri in El Floridita”.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *