“Γυαλινα” μπισκοτα με καραμελα!

Εσείς ξέρετε πώς γίνονται οι “γυάλινες” επιφάνειες στα μπισκότα; Εμείς είχαμε διαβάσει στο παρελθόν στο www.gourmet.com πως το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη θρυμματισμένη καραμέλα και η αγαπημένη μας συνταγή για μπισκότα! Για να είμαστε όμως βέβαιοι για την επιτυχία του εγχειρήματος θελήσαμε να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε πρώτα εμείς μερικά μπισκοτα με καραμελα και έπειτα να σας τα προτείνουμε!

Η αλήθεια είναι πως το αποτέλεσμα ήταν άκρως ικανοποιητικό και σας διαβεβαιώνουμε πως ακολουθώντας τις οδηγίες που ακολουθούν θα μπορέσετε και εσείς να φτιάξετε εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα μπισκότα.

“Γυαλινα” χριστουγεννιατικα μπισκοτα με καραμελα

μπισκοτα με καραμελα 1

  • Ετοιμάστε τη ζύμη για τα μπισκότα σας. Εμείς χρησιμοποιήσαμε τη συνταγή μας για μπισκότα με κακάο. Ανοίξτε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο, τυλίξτε την σε μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο.
  • Θρυμματίστε τις καραμέλες.

μπισκοτα με καραμελα 8

  • Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και με μια κουπ πατ αστέρι κόψτε τα μπισκότα.

μπισκοτα με καραμελα 2

  • Με μια μικρότερη κουπ πατ αστέρι κόψτε το εσωτερικό των μπισκότων.

μπισκοτα με καραμελα 3

μπισκοτα με καραμελα 4

  • Βάλτε τα μπισκότα στο ταψί στο οποίο θα έχετε στρώσει λαδόκολλα. Για να μην κολλήσει η καραμέλα βουτυρώστε ελαφρά τη λαδόκολλα.
  • Γεμίστε το εσωτερικό των μπισκότων με τη θρυμματισμένη καραμέλα. Προσπαθήστε να μην ρίξετε καραμέλα πάνω στο μπισκότο.

μπισκοτα με καραμελα 5

  • Ψήστε τα μπισκότα σας όπως συνήθως.
  • Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα βγάλετε από το ταψί.

μπισκοτα με καραμελα 7

Καλή επιτυχία!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *