ΕΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΣΠΙΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ!

Μια εναλλακτική πρόταση για μια χριστουγεννιάτικη τούρτα γενεθλίων είναι αυτό το μπισκοτοσπιτο που κρύβει στο εσωτερικό του μια λαχταριστή τούρτα με σαβουαγιάρ. Για να το φτιάξετε ακολουθήστε τις οδηγίες μας και … εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας!

Πώς θα φτιάξετε το μπισκοτοσπιτο

 • Ετοιμάστε τη ζύμη για μπισκότα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συνταγή μας για μπισκότα gingerbread ή για μπισκότα με κακάο. Για να φτιάξετε το μπισκοτοσπιτο στο μέγεθος που σας δίνουμε, θα χρειαστείτε 2 δόσεις.
 • Τοποθετήστε τη ζύμη σε μεμβράνη και ανοίξτε σε φύλλα πάχους 1 εκατοστού περίπου. Βάλτε τα φύλλα στο ψυγείο για να κρυώσουν.

μπισκοτοσπιτο τουρτα 1

μπισκοτοσπιτο τουρτα 2

 

 • Τυπώστε το πατρόν που θα βρείτε εδώ και κόψτε τα κομμάτια σύμφωνα με τις οδηγίες. Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, τοποθετήστε επάνω τα κομμάτια του πατρόν και κόψτε με ένα κοφτερό μαχαιράκι ή με ένα κοπίδι (τα κομμάτια της ζύμης που περισσεύουν θα πρέπει να τα ξαναζυμώνετε και να τα ανοίγετε πάλι σε φύλλο για να κόβετε τα υπόλοιπα κομμάτια του πατρόν).

 

μπισκοτοσπιτο τουρτα 3

 

μπισκοτοσπιτο τουρτα παχος μπισκοτου

 

 • Τοποθετήστε τα κομμάτια και πάλι στο ψυγείο για ένα τέταρτο. Έπειτα ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
 • Αφήστε τα ψημένα μπισκότα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

 

μπισκοτοσπιτο τουρτα κομματια

 

 • Όταν τα μπισκότα σας έχουν πια κρυώσει, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διακόσμησή τους. Εμείς επιλέξαμε να διακοσμήσουμε τα μπισκότα πριν “χτίσουμε” το σπιτάκι μας, εσείς όμως μπορείτε αν προτιμάτε να τα διακοσμήσετε μετά το στήσιμο του μπισκοτόσπιτου.

Πώς θα διακοσμήσετε το μπισκοτοσπιτο

 • Ετοιμάστε το royal icing (συνταγη για royal icing). Χωρίστε μια μικρή ποσότητα και χρωματίστε με κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

 

μπισκοτοσπιτο τουρτα σκεπη 1

Διακοσμηστε τη στεγη για το μπισκοτοσπιτο

 • Με το κορνέ καλύψτε όλη την επιφάνεια των 2 κομματιών της στέγης με το λευκό royal icing.

 

μπισκοτοσπιτο τουρτα σκεπη 2

 

 • Πριν να στεγνώσει το λευκό, κάντε με το κόκκινο royal icing παράλληλες γραμμές πάνω στο κομμάτι της στέγης.

 

μπισκοτοσπιτο τουρτα σκεπη 3

 

 • Δουλεύοντας γρήγορα για να μη στεγνώσει το royal icing, πάρτε μια οδοντογλυφίδα και “χαράξτε” το γλάσο ως εξής: ξεκινήστε από την κάτω γωνία και “ανεβείτε” κάθετα προς τις κόκκινες γραμμές. Όταν φτάσετε στην κορυφή γυρίστε και “κατεβείτε” κάθετα προς τις κόκκινες γραμμές. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να ζωγραφίσετε όλο το μπισκότο.

 

μπισκοτοσπιτο τουρτα σκεπη 4

 

μπισκοτοσπιτο τουρτα σκεπη 5

 

 • Η στέγη σας θα έχει τώρα αυτή τη μορφή.

 

μπισκοτοσπιτο τουρτα σκεπη 6

Διακοσμηστε τον τοιχο για το μπισκοτοσπιτο

 • Για τη διακόσμηση  των τοίχων χρησιμοποιήστε το λευκό royal icing για να ζωγραφίσετε με το κορνέ τις λεπτομέρειες του σπιτιού. Χρησιμοποιήστε πολύχρωμα ζαχαρένια μαργαριτάρια που θα κολλήσετε με royal icing.

μπισκοτοσπιτο τουρτα διακοσμησημπισκοτοσπιτο τουρτα διακοσμηση 2

Πώς θα φτιάξετε την τούρτα με σαβουαγιάρ

 • Ετοιμάστε τα υλικά σας. Θα χρειαστείτε 2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ, κρέμα σαντιγύ για τη γέμιση, κρέμα ζαχαροπλαστικής για την επικάλυψη και 1 φλιτζάνι γάλα στο οποίο θα διαλύσετε  2 κ.γ. κακάο.

 

μπισκοτοσπιτο τουρτα εσωτερικο 1

 

 • Μετρήστε την επιφάνεια που θα πρέπει να καλύψει η τούρτα έτσι ώστε να χωρά μέσα στο μπισκοτόσπιτο. Απλώστε royal icing στο σημείο που θα μπει η τούρτα για να “κολλήσει” στο δίσκο και να μη μετατοπιστεί.

 

μπισκοτοσπιτο τουρτα εσωτερικο 2

 

 • Βουτήξτε τα σαβουαγιάρ στο γάλα με το κακάο για ένα δευτερόλεπτο και τοποθετήστε τα στο δίσκο. Απλώστε τη σαντιγύ και βάλτε άλλη μια στρώση σαβουαγιάρ. Με την ίδια διαδικασία βάλτε άλλες δύο στρώσεις σαβουαγιάρ.

 

μπισκοτοσπιτο τουρτα εσωτερικο 3

 

 • Καλύψτε την τούρτα με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και βάλτε την στο ψυγείο για να κρυώσει.

 

μπισκοτοσπιτο τουρτα εσωτερικο 4

 

Πώς θα χτίσετε το μπισκοτοσπιτο

 • Όταν η τούρτα κρυώσει, βγάλτε την από το ψυγείο και ξεκινήστε το “χτίσιμο” του μπισκοτόσπιτου. Με το κορνέ απλώστε στη βάση γύρω από την τούρτα royal icing. Έπειτα βάλτε royal icing στις άκρες των κομματιών που αποτελούν τους τοίχους του μπισκοτόσπιτου και “κολλήστε” τα.  Κολλήστε τους πλαινούς τοίχους στην εσωτερική πλευρά της πρόσοψης και του πίσω τοίχου και όχι το αντίθετο, διαφορετικά η σκεπή δεν θα μπορέσει να “κάτσει” σωστά. Περιμένετε μέχρι να παγώσει το royal icing και να σταθεροποιηθεί το μπισκοτόσπιτο.

 

μπισκοτοσπιτο τουρτα χτισιμο 1

 

 • Όταν οι τοίχοι έχουν πια κολλήσει, βάλτε royal icing στα κομμάτια της σκεπής και κολλήστε την.

 

μπισκοτοσπιτο τουρτα χτισιμο 2

 

μπισκοτοσπιτο τουρτα χτισιμο 3

 

 • Αφήστε το μπισκοτοσπιτο για τουλάχιστον 8 ώρες για να κολλήσει. Αν χρειαστεί χρησιμοποιήστε στηρίγματα για να το σταθεροποιήσετε.

 

μπισκοτοσπιτο τουρτα χτισιμο 4

 

 • Όταν το μπισκοτοσπιτο έχει πια σταθεροποιηθεί, μπορείτε να προσθέσετε τις τελικές λεπτομέρειες στο σπιτάκι σας.

 

μπισκοτοσπιτο τουρτα λεπτομερειες 1

 

μπισκοτοσπιτο τουρτα λεπτομερειες 2

 

μπισκοτοσπιτο τουρτα 4

 

 • Για να “ανοίξετε” το μπισκοτόσπιτο και να αποκαλύψετε την τούρτα που κρύβεται μέσα, τοποθετήστε μια σπάτουλα ή ένα μαχαίρι στο σημείο που ενώνεται η σκεπή με τον πλαϊνό τοίχο, “σπάστε” το royal icing, βυθίστε τη σπάτουλα μέσα στο μπισκοτόσπιτο  και πιέστε προς τα κάτω και προς έξω. Ο τοίχος θα πέσει και -αν το μπισκοτόσπιτο έχει φτιαχτεί σωστά- το υπόλοιπο σπιτάκι θα μείνει όρθιο! Αφαιρέστε λοιπόν την τούρτα από το εσωτερικό, σερβίρετε τους καλεσμένους σας και έπειτα ξανακολλήστε με royal icing τον “πεσμένο” τοίχο! Έτσι θα μπορέσετε να κρατήσετε το μπισκοτοσπιτο σας για όλη τη διάρκεια των γιορτών!μπισκοτοσπιτο τουρτα 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *