ΜΠΟΡΝΤΟΥΡΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΤΕΣ ΜΑΣ!

Σήμερα θα σας δείξουμε έναν έξυπνο τρόπο για να διακοσμήσετε τις πιο εντυπωσιακές τούρτες γενεθλίων που φτιάξατε ποτέ! Για να τα καταφέρετε θα πρέπει να ετοιμάσετε την αγαπημένη σας τούρτα και έπειτα να φτιάξετε μια μπορντουρα σοκολατας για να την “τυλίξετε” γύρω της. Αν αναρωτιέστε βέβαια πώς φτιάχνεται μια μπορντουρα σοκολατας, αυτές είναι οι οδηγίες:

  • Λιώστε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λευκή ή μαύρη σοκολάτα.
  • Βάλτε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα κορνέ.
  • Μετρήστε την περίμετρο της τούρτας και κόψτε σε αυτές τις διαστάσεις μια λωρίδα λαδόκολλας.
  • Με το κορνέ κάντε τα σχέδια που θέλετε πάνω στη λαδόκολλα (αν δεν είστε σίγουροι για τις ικανότητες σας, εκτυπώστε το σχέδιο που θέλετε και κολλήστε το κάτω από τη λαδόκολλα για να το χρησιμοποιήσετε σαν οδηγό).
  • Αφήστε τα σχέδια σοκολάτας να κρυώσουν αρκετά αλλά όχι εντελώς (θα πρέπει η λαδόκολλα να είναι μαλακή για να μπορέσει να τυλιχθεί γύρω από την τούρτα).
  • Κολλήστε τη λωρίδα της λαδόκολλας περιμετρικά στην τούρτα. Η “καλή” πλευρά (δηλαδή η πλευρά με τη σοκολάτα) θα πρέπει να “βλέπει” στην τούρτα. Έπειτα ξεκολλήστε τη λαδόκολλα από τα σχέδια σοκολάτας.

Ας δούμε όμως και μερικές φωτογραφίες που θα σας βοηθήσουν και θα σας εμπνεύσουν!

Υπεροχες τουρτες με μπορντουρα σοκολατας…

Από το  passionateaboutbaking.com  είναι η πρώτη μας φωτογραφία στην οποία φαίνονται συνοπτικά τα βήματα για τη διακόσμηση μιας τούρτας με μπορντουρα σοκολατας!

 

μπορντουρα σοκολατας 1Και αυτή φωτογραφία από το Pinterest νομίζουμε πως είναι αρκετά κατατοπιστική.

μπορντουρα σοκολατας 5

 Και δύο ακόμη φωτογραφίες για περισσότερη εμπνευση!

Η πρώτη είναι από το cakecentral.com ενώ η δεύτερη (με σαφώς μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στην εκτέλεση) είναι από το juliausher.com

μπορντουρα σοκολατας 4

μπορντουρα σοκολατας 2


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *