ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΕΣ!

Ένα κοριτσίστικο πάρτι με θέμα τις πριγκίπισσες είναι από τα πιο λαμπερά πάρτι που μπορούμε να σκεφτούμε. Εντυπωσιακές τούρτες και μπουφές και ακόμη πιο εντυπωσιακή διακόσμηση είναι αυτά που σκεφτόμαστε πρώτα.

Τι γίνεται όμως με την ψυχαγωγία των παιδιών; Θα περάσουν καλά στο πάρτι; Θα διασκεδάσουν αρκετά; Και αυτά τα σκεφτόμαστε πάντα γιατί το πρώτο ζητούμενο είναι να μείνουν τα παιδιά ευχαριστημένα.

παιδικο παρτι και παιχνιδια για πριγκιπισσες

Φίλα τον πρίγκιπα

Το παιχνίδι αυτό είναι εμπνευσμένο από το γνωστό παραμύθι της ωραίας κοιμωμένης. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να σχεδιάστε σε χαρτόνι έναν πρίγκιπα και να τον κόψετε. Την ώρα του πάρτι κολλήστε τον πρίγκιπα στον τοίχο με την ειδική κολλητική ουσία που μοιάζει με πλαστελίνη. Ο παίκτης που έχει σειρά κλείνει τα μάτια του με ένα μαντήλι, φορά κραγιόν και προσπαθεί να φιλήσει τον πρίγκιπα. Όποιος πλησιάσει περισσότερο στα χείλη του είναι και ο νικητής. Εάν δεν σας αρέσει το κραγιόν σαν ιδέα τότε μπορείτε να σχεδιάσετε σε χαρτόνι τα χείλη της πριγκίπισας και να τα κόψετε. Τα παιδιά, με κλειστά μάτια πάλι, θα προσπαθήσουν να κολλήσουν τα χείλη της πριγκίπισας στο πρόσωπο του πρίγκιπα. Κερδίζει όποιος πλησιάσει περισσότερο.

παιχνιδια για πριγκιπισσες 5

Το δηλητηριασμένο μήλο

Το παιχνίδι αυτό είναι μια παραλλαγή του αγαπημένου στα παιδικά πάρτι παιχνιδιού η “καυτή πατάτα”. Τα παιδιά κάθονται σε έναν κύκλο και η μουσική ξεκινά να παίζει (εάν έχετε τη μουσική από την ταινία της Χιονάτης, ακόμη καλύτερα). Κάθε παιδί προσπαθεί να “ξεφορτωθεί” το μήλο δίνοντας το στον επόμενο ή πετώντας το σε κάποιον άλλον παίκτη. Κάθε φορά που η μουσική σταματά, το παιδί που έχει στα χέρια του το δηλητηριασμένο μήλο αποχωρεί από το παιχνίδι. Το παιχνίδι τελειώνει όταν μείνουν δύο παίκτες με νικητή φυσικά αυτόν που δεν έχει στα χέρια του το δηλητηριασμένο μήλο.

Γίνει η Σταχτοπούτα

Το παιχνίδι αυτό είναι ένα είδος σκυταλοδρομίας. Χωρίστε τα παιδιά σε δύο ομάδες και δώστε σε κάθε μία από ένα σωρό ρούχων. Ανάμεσα σε κάθε σωρό θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει μία τιάρα, ένα δικό σας μακρύ “πριγκιπικό” φουστάνι και φυσικά ένα ζευγάρι γοβάκια. Μία μία οι πριγκίπισες πρέπει να ντύνονται με όλα τα ρούχα που υπάρχουν στο σωρό της ομάδας τους και να διανύουν μια μικρή απόσταση. Στη συνέχεια επιστρέφουν στη βάση τους, βγάζουν τα ρούχα της πριγκίπισας και ξεκινάει η επόμενη παίκτρια. Η ομάδα που θα καταφέρει να τελειώσει πρώτη είναι και η νικήτρια.

Ο χαμένος θησαυρός της πριγκίπισας

Κρύψτε σε διάφορα μέρη του σπιτιού μικρούς “θησαυρούς” όπως κοσμήματα και χρυσά νομίσματα. Πείτε στους παίκτες πως είναι “πριγκιπική διαταγή” να ψάξουν, να βρουν και να επιστρέψουν στην πριγκίπισα τον χαμένο θησαυρό της.

Ο πριγκιπικος χορός

Όλοι είναι καλεσμένοι στο χορό που διοργανώνει ο πρίγκιπας. Η μουσική παίζει και τα παιδιά χορεύουν όλα στο ρυθμό της. Όταν η μουσική σταματά τότε τα παιδιά “παγώνουν”. Όποιος δεν καταφέρει να παγώσει, να μείνει δηλαδή ακίνητος, χάνει και αποχωρεί από το παιχνίδι. Είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι κι ένας τρόπος για να χορέψουν, να εκτονωθούν και να διασκεδάσουν τα παιδιά.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *