Αφρατο παντεσπανι με κακαο τυπου Ολλανδιας!

Γνωρίζατε πως  το μυστικό για να έχει το παντεσπανι  ένα έντονο καφέ χρώμα βρίσκεται στον τύπο του κακάο που θα χρησιμοποιήσετε; Διαβάστε τη συνταγή μας για ένα αφράτο παντεσπάνι σοκολάτας με κακάο Ολλανδίας και μάθετε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για το συγκεκριμένο τύπο κακάο!

Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε ένα οποιοδήποτε κακάο για να εκτελέσετε τη συνταγή αλλά με το κακάο τύπου Ολλανδίας θα αποκτήσει το έντονο καφέ χρώμα που δε μπορούμε να πετύχουμε με άλλους τύπους κακάο.

Για να φτιαξετε το παντεσπανι σοκολατας θα χρειαστείτε:

παντεσπανι κακαο 1

Συνταγη για αφρατο παντεσπανι σοκολατας με κακαο τυπου Ολλανδιας

 

  • 6 αυγά
  • 5 φλιτζανάκια του ελληνικού καφέ ζάχαρη (κρυσταλλική)
  • 6 φλιτζανάκια του ελληνικού καφέ αλεύρι
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 3 κ.σ. κακάο τύπου Ολλανδίας: Το κακάο τύπου Ολλανδίας, λόγω της επεξεργασίας στην οποία έχει υποβληθεί, έχει πιο σκούρο χρώμα από το απλό κακάο και  γιαυτό μπορεί να δώσει  ένα έντονο σοκολατί χρώμα στο παντεσπάνι σας.  Κακάο τύπου Ολλανδίας μπορείτε να βρείτε σε όλα τα Super Markets (το αν ένα κακάο είναι τύπου Ολλανδίας αναγράφεται στη συσκευασία). Και μια τελευταία πληροφορία: το κακάο τύπου Ολλανδίας χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε συνταγές που χρησιμοποιούν μπέικιν πάουντερ και όχι σόδα ως διογκωτικό μέσο!

Εκτελεση

  • Διαχωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών.
  • Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών ώσπου να γίνουν μαρέγκα.
  • Προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη στη μαρέγκα συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Αφού έχετε προσθέσει όλη τη ζάχαρη προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και συνεχίζετε το χτύπημα.
  • Σε ένα καθαρό μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το κακάο. Ρίχνετε το περιεχόμενο του μπολ στο μείγμα της μαρέγκας και αναμιγνύετε απαλά με μια σπάτουλα για να μη χάσετε τον αέρα που εγκλωβίσατε στα χτυπημένα αυγά.
  • Αλευρώνετε και βουτυρώνετε ένα ταψί και ρίχνετε μέσα το μείγμα.
  • Ψήνετε το παντεσπανι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 20-25 λεπτά (διαβάστε ακόμη παλαιότερη ανάρτησή μας με Απλά tips για  το ψήσιμο γλυκών ).

Καλή επιτυχία!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>