ΠΑΡΤΥ ΓΙΑ ΝΕΡΑΙΔΕΣ!

Εάν ετοιμάζετε ένα πάρτυ με καλεσμένα πολλά μικρά κορίτσια τότε οι νεράιδες, ως θέμα, είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή.

Εάν στους καλεσμένους σας υπάρχουν και μικρά αγόρια, δε χρειάζεται να ανησυχείτε. Ο ρόλος των ξωτικών θα τους αρέσει πολύ!

παρτυ για κοριτσια-νεραιδες:διακοσμηση

Λουλούδια, πεταλούδες, μανιτάρια, τούλια και παστέλ χρώματα κυριαρχούν σε ένα παρτυ για νεράιδες.

Εάν είστε από τους τυχερούς που έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν το πάρτυ σε κήπο ή στην εξοχή τότε μπορείτε να στήσετε ένα σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι.

παρτυ για κοριτσια-νεραιδες:τουρτες και γλυκα

Δείτε μερικές νεραϊδένιες προτάσεις για τούρτες, cake pops και κεκάκια που μπορείτε να ετοιμάσετε.

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας θα βρείτε οδηγίες για να φτιάξετε πεταλούδες από ζαχαρόπαστα για να διακοσμήσετε τα γλυκά σας.

παρτυ για κοριτσια-νεραιδες:προσκλησεις

Προσκλήσεις με θέμα τις νεράιδες μπορείτε να βρείτε πολλές στο εμπόριο. Εμείς βρήκαμε κάποιες τις οποίες μπορείτε εύκολα να φτιάξετε και μόνοι σας ή μαζί με τα παιδιά σας.

παρτυ για κοριτσια νεραιδες: παιχνιδια

Βρείτε τα χαμένα φτερά

Πριν φτάσουν οι καλεσμένοι κρύψτε μερικά πολύχρωμα φτερά σε όλον το χώρο στον οποίο γίνεται το πάρτυ. Όταν έρθει η ώρα για το παιχνίδι, πείτε στους μικρούς καλεσμένους πως ένα μικρό ξωτικό έχει κλέψει τα μαγικά φτερά από τη νεραϊδοχώρα. Αυτό σημαίνει πως όλα τα πουλιά της νεραιδοχώρας δε μπορούν να πετάξουν. Όλοι θα πρέπει να βοηθήσουν τα καημένα τα πουλάκια. Τα παιδιά θα πρέπει να βρουν όλα τα φτερά και να τα επιστρέψουν στη νεραϊδοχώρα…

Νεραϊδόσκονη

Βάλτε τα παιδιά να σχηματίσουν έναν κύκλο. Ρωτήστε τα εάν θέλουν να κάνουν μια ευχή με τη μαγική νεραϊδόσκονη. Όλα θα πουν ναι. Πείτε τους να ανοίξουν τη χούφτα τους και ρίξτε τους λίγη από τη μαγική νεραϊδόσκονη. Όταν πάρουν όλοι λίγη νεραϊδόσκονη (κάντε κι εσείς το ίδιο) ζητήστε τους να κλείσουν τα μάτια και να κάνουν μία ευχή. Πείτε τους να ανοίξουν τα μάτια και να φέρουν τη χούφτα τους κοντά στο στόμα. Μετρήστε μέχρι το τρία και πείτε τους να φυσήξουν τρεις φορές τη νεραϊδόσκονη, να χτυπήσουν παλαμάκια τρεις φορές, να πηδήξουν τρεις φορές, να κάνουν έναν κύκλο τρεις φορές και τέλος να φέρουν τα δάχτυλά τους χαμηλά και στο κέντρο του κύκλου. Καθώς θα σηκώνουν τα δάχτυλα προς τον ουρανό θα φωνάξουν την ευχή τους δυνατά. Πείτε τους πως οι ευχές τους ήδη ταξιδεύουν στη νεραϊδοχώρα και πως οι νεράιδες θα φροντίσουν να τις πραγματοποιήσουν.

Διαβάστε πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα μαγικό βαζάκι για τη νεραϊδόσκονη και πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα μαγικό ραβδάκι για τις νεράιδες του πάρτυ.

Οι νεράιδες που κοιμούνται

Όλες οι καλεσμένες νεράιδες είναι ξαπλωμένες κάτω με τα μάτια τους κλειστά και κάνουν πως κοιμούνται.  Η εορταζόμενη νεράιδα κινείται ανάμεσα στις υπόλοιπες νεράιδες και προσπαθεί να τις κάνει να ξυπνήσουν χωρίς όμως να τις αγγίξει καθόλου. Μπορεί όμως να πλησιάσει πολύ κοντά και να λέει αστεία. Όποια νεράιδα ξυπνήσει προσπαθεί και αυτή να κάνει τις υπόλοιπες να ξυπνήσουν. Κερδίζει η νεράιδα που θα ξυπνήσει τελευταία!

Διαβάστε πώς μπορείτε να φτιάξετε μια φούστα τουτου (χωρίς ράψιμο) για την εορτάζουσα ή και για τις καλεσμένες της.

Μη ξεχάσετε ακόμη να δείτε πολύ όμορφα είδη για πάρτυ με θέμα τις νεράιδες στο Νεράιδες!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *