ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ!

Εάν βαρεθήκατε τις τηγανητές πατατες (;) ή για να είμαστε πιο ρεαλιστές εάν ψάχνετε για μια πιο υγιεινή πρόταση ή εάν βρίσκεστε στο κάμπιγκ ή στην εξοχή, δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να τις αντικαταστήσετε με την παρακάτω συνταγή για πατάτες στη σχάρα. Η συνταγή αυτή είναι μια απόδειξη πως μπορούμε να φτιάξουμε νόστιμα κι εμφανίσιμα πιάτα χωρίς να ξοδέψουμε πολλά χρήματα και χωρίς να χρησιμοποιήσουμε ευφάνταστα υλικά ή να περάσουμε ολόκληρη την ημέρα στην κουζίνα μας.

Για να φτιaξετε τις πατατες στη σχαρα, θα χρειαστειτε:

 

πατατες στη σχαρα συνταγες για παρτυ

  • 1 κιλό γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες κατά μήκος
  • 1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ.  ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. σκόνη σκόρδου
  • 1/4 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
  • Επιπλέον ελαιόλαδο

Οδηγιες για τις πατατες στη σχαρα

Ετοιμάστε το μπάρμπεκιου (μέτρια φωτιά). Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα ταψί. Προσθέστε 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο,τη μαύρη ζάχαρη, τη σκόνη σκόρδου, ​​ και το πιπέρι καγιέν. Πασπαλίστε  τις πατάτες με αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε. Βουρτσίστε τη σχάρα ελαφρώς με λίγο λάδι. Τοποθετήστε τις πατάτες στη σχάρα με κάποια σχετική απόσταση μεταξύ τους. Αφήστε στη σχάρα μέχρι  να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα (περίπου για 10 λεπτά). Μη ξεχνάτε να τις γυρίζετε κατά διαστήματα. Μεταφέρετε τις πατάτες στο μπολ, αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.

Η συνταγή για τις πατατες στη σχάρα είναι από το epicurious.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *