ΕΥΚΟΛΟ ΠΑΤΡΟΝ ΓΙΑ ΜΑΣΚΑ- ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΑΛΕΠΟΥ!

Εκτυπώστε δωρεάν το πατρον για μασκα-αλεπου για τις αποκριές, για ένα πάρτυ ή απλώς για παιχνίδι. Η αλεπού είναι ένα ζώο το οποίο το γνωρίζουν τα παιδιά από τα παραμύθια και τους μύθους και τους αρέσει πολύ.

Η αλήθεια είναι ότι στο παρελθόν δεν ήταν και πολύ δημοφιλής (όπως ο λύκος για παράδειγμα) και δεν βρίσκαμε ούτε στο διαδίκτυο ιδέες ή πατρόν για χειροτεχνίες σχετικά με αυτό το ζώο. Γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε κι εμείς να σχεδιάσουμε μια μάσκα αλεπού και να σας την προσφέρουμε για εκτύπωση. Μπορείτε να τη φτιάξετε πολύ εύκολα με τα παιδάκια σας με χαρτόνι, με τσόχα ή με αφρώδες υλικό το οποίο και επιλέξαμε εμείς. Πάντως και τα τρία υλικά μπορείτε να τα προμηθευτείτε πολύ εύκολο από το βιβλιοχαρτοπωλείο της γειτονιάς σας.

Ευκολο πατρον για μασκα – αποκριατικη μασκα αλεπου – υλικα!

πατρον για μασκα αλεπους - αποκριες

  • Χαρτόνι, τσόχα ή αφρώδες υλικό σε πορτοκαλί, λευκό και καφέ
  • Ψαλίδι και/ή νυστέρι
  • Κόλλα ρευστή
  • 1 κομμάτι λάστιχο
  • Νήμα κεντήματος και βελόνα (προαιρετικά)
  • Μαρκαδόροι ή ξυλομπογιές (προαιρετικά)
  • Εκτύπωση του πατρον για μασκα αλεπού

Ευκολο πατρον για μασκα – οδηγίες για την αποκριατικη μασκα αλεπου!

πατρον για μασκα αλεπους -  οδηγιεςΕκτυπώνουμε εδώ το πατρόν για τη μάσκα σε μια απλή κόλλα χαρτί, κόβουμε τα κομμάτια του πατρόν περιμετρικά και τα αντιγράφουμε στο υλικό της επιλογής μας. Τώρα κολλάμε τα κομμάτια μεταξύ τους. Για να αποφύγουμε απόκλιση στα “μάτια”, κόβουμε αρχικά μόνο αυτά στο μεγάλο κομμάτι (πορτοκαλί “κεφάλι”), και έχοντας τα σαν οδηγό κόβουμε και τα μάτια στο μικρότερο λευκό κομμάτι (λευκά “γένια”). Τρυπάμε τη μάσκα μας δεξιά και αριστερά και περνάμε το λάστιχο. Εάν επιθυμούμε μπορούμε επιπλέον να κεντήσουμε ή να ζωγραφίσουμε τη μάσκα μας.

δωρεαν πατρον για μασκα αλεπους -  αποκριατικο παρτυπαιδικη μασκα αλεπους - πατρον για μασκαΚαλή διασκέδαση!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *