ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΑΒΛΟΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ J.OLIVER!

Εύκολο, γρήγορο κι εντυπωσιακό καλοκαιρινό γλυκό από τον αγαπημένο μας J.Oliver.

Υλικά Συνταγής

       Για τη μαρέγκα

  • 6 μεγάλα άσπρα αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι

       Για την Pavlova

  • 400 γρ φρέσκες φράουλες και βατόμουρα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 ml χωρίς γιαούρτι χωρίς λιπαρά
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια φυσική (ή εκχύλισμα βανίλιας)
  • μερικά κλωναράκια φρέσκο δυόσμο, φύλλα τα μαζεύουν

 

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C.
  • Βάζουμε τα ασπράδια των αυγών σε ένα καθαρό μπολ και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται μικρές σφιχτές κορυφές.
  • Με το μίξερ να συνεχίζει να δουλεύει, προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Δυναμώνουμε το μίξερ (στην υψηλότερη σκάλα) και χτυπάμε για 7-8 λεπτά ακόμη μέχρι η μαρέγκα μας να γίνει λευκή, γυαλιστερή και λεία.
  • Βάζουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά. Μοιράζουμε το μίγμα μαρέγκας ισοδύναμα στα δύο ταψιά. Με κάθε μίγμα σχηματίζουμε έναν κύκλο διαμέτρου περίπου 20 εκατοστών.
  • Βάζουμε και τα δύο ταψιά στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι οι μαρέγκες να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα και να είναι αφράτες στο κέντρο.
  • Κόβουμε τις φράουλες σε δύο ή σε τέσσερα κομμάτια εάν είναι μεγάλες ή τις αφήνουμε ολόκληρες εάν είναι μικρές.
  • Ανακατεύουμε τις φράουλες με τα βατόμουρα.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος  με τη ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται και να σχηματίζονται μαλακές κορυφές. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τη βανίλια.
  • Με ένα κουτάλι παίρνουμε το μισό μίγμα και το απλώνουμε επάνω στη μία μαρέγκα. Μπήγουμε μέσα στην κρέμα τη μισή ποσότητα των φρούτων μας.
  • Τοποθετούμε τη δεύτερη μαρέγκα επάνω από την κρέμα και πιέζουμε απαλά για να ενωθούν. Απλώνουμε το υπόλοιπο μίγμα κρέμας ομοιόμορφα επάνω στη δεύτερη μαρέγκα και στολίζουμε με τα υπόλοιπα φρούτα
  • Στολίζουμε με μερικά φύλλα μέντας.

Πηγή: jamieoliver.com

Σ.Σ. Στήστε το γλυκό την τελευταία στιγμή για να μη νοτίσει στο ψυγείο.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *