ΥΠΕΡΟΧΑ, ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ, ΣΠΙΤΙΚΑ ΠΤΙ ΦΟΥΡ!

Αν δοκιμάσατε ήδη τη συνταγή για τα κουλουρακια που σας έχουμε δώσει, τότε ήρθε η στιγμή να πάτε ένα βήμα παραπέρα και να τη χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε και αυτά τα υπέροχα, πεντανόστιμα σπιτικά πτι φουρ! Αν πάλι δεν την έχετε ακόμη δοκιμάσει, ε τότε τώρα είναι η ώρα να το κάνετε!!!

Τα πτι φουρ που φτιάξαμε έχουν γέμιση πραλίνας (μιας και είναι γνωστή η αδυναμία μας στη σοκολάτα) αλλά θα πρέπει να σας πούμε πως γίνονται καταπληκτικά και με γέμιση μαρμελάδας. Αν βρείτε και μαρμελάδα ανανά, τότε θα σας προτείναμε ανεπιφύλακτα να την προτιμήσετε!

Σπιτικα πτι φουρ με πραλινα και ινδοκαρυδο!

πτι φουρ 1

  • Ετοιμάστε τη ζύμη για τα κουλουράκια. Τη συνταγή θα τη βρείτε εδώ.
  • Απλώστε τη ζύμη σε φύλλο και με οβάλ κουπ πατ κόψτε τα κουλουράκια.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180°.
  • Βγάλτε τα κουλουράκια από το φούρνο και όσο είναι ακόμη ζεστά κόψτε τα στη μέση με τον τρόπο που βλέπετε στις φωτογραφίες.

πτι φουρ 2

πτι φουρ 3

πτι φουρ 4

  • Αλείψτε πραλίνα ή μαρμελάδα στο εσωτερικό και “καπακώστε” τα πριν προλάβουν να κρυώσουν.
  • Βουτήξτε το μισό πτι φουρ σε γκανάς ή σε λιωμένη σοκολάτα και ρίξτε ινδοκάρυδο.

πτι φουρ 5Καλή επιτυχία!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *