ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ Η ΠΙΝΙΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ!

Η εκδοχή αυτή της πινιάτας παίζεται όπως και το παραδοσιακό παιχνίδι με λίγες όμως παραλλαγές. Θεωρείται πιο ήπια έκδοση του παιχνιδιού και προτιμάται από γονείς όταν το πάρτυ γίνεται για μικρά παιδιά ή γίνεται σε περιορισμένους χώρους. Με την πινιάτα με κορδέλες τα παιδιά δεν διατρέχουν τον κίνδυνο να χτυπήσουν αφού δεν χρειάζεται να χτυπήσουν την πινιάτα με το ραβδί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια πως όπως και σε όλα τα παιχνίδια, έτσι κι εδώ η επίβλεψη ενός ενήλικα είναι πάντα απαραίτητη.

Πινιάτες με κορδέλες υπάρχουν στο εμπόριο αλλά μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας. Αυτές οι πινιάτες έχουν στον πυθμένα τους μια κρυφή πορτούλα απ΄όπου θα βάλετε τους «θησαυρούς» κι έπειτα θα την κλείσετε. Διάφορες κορδέλες κρέμονται από την πινιάτα. Μία μόνο από αυτές τις κορδέλες συνδέεται με την κρυφή είσοδο. Όποιος παιδάκι λοιπόν τραβήξει την «τυχερή» κορδέλα θα καταφέρει να ρίξει κάτω τα γλυκά ή τα μικρά δωράκια που είχατε βάλει στην πινιάτα και να γίνει ο νικητής. Βέβαια όλα τα παιδιά θα μαζέψουν όσες περισσότερες λιχουδιές προλάβουν, άσχετα από το ποιός ήταν ο νικητής.Πώς παίζεται η πινιάτα με κορδέλες

Πώς παίζεται η πινιάτα με τις κορδέλες

Βάλτε λοιπόν τα παιδάκια γύρω από την κρεμασμένη πινιάτα και αφήστε να διαλέξει το καθένα και από μία κορδέλα. καλό θα ήταν να κρεμάσετε την πινιάτα σε ένα ψηλό σημείο έτσι ώστε τα παιδιά να πρέπει να πηδούν μέχρι να καταφέρουν να τραβήξουν την κορδέλα που διάλεξαν. Έτσι το παιχνίδι θα διαρκέσει περισσότερο και θα γίνει πιο διασκεδαστικό! Μόλις κάποιο παιδάκι καταφέρει να “ανοίξει” την πινιάτα, τότε όλοι μαζεύουν από κάτω τις λιχουδιές.

Σε αντίθεση με την παραδοσιακή πινιάτα, αυτού του τύπου η πινιάτα, δε σπάει κατά το παιχνίδι. Έτσι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολύ καιρό ως διακοσμητικό κι ενθύμιο γενεθλίων.

Εάν τα παιδιά σας είναι πάνω από 3 χρονών διαβάστε το άρθρο μας παιχνίδια για γενέθλια και μάθετε πώς παίζεται η πινιάτα με το ραβδί.


Comments

ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ Η ΠΙΝΙΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ! — 1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *