ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ “ΨΗΛΕΣ” ΤΟΥΡΤΕΣ;

Βλέποντας στο διαδίκτυο αυτές τις “ψηλές” εντυπωσιακές τουρτες με το τέλειο κυλινδρικό ή τετράγωνο σχήμα, πάντα αναρωτιόμασταν ποιο να είναι το μυστικό τους. Ώσπου πέσαμε πάνω σε ένα πολύ κατατοπιστικό tutorial από το The Wicked Goodies που μας έδωσε την απάντηση! Βέβαια η  Kristen Coniaris, συγγραφέας του άρθρου, είναι επαγγελματίας ζαχαροπλάστης και γι’ αυτό χρησιμοποιεί εργαλεία και σκεύη τα οποία εμείς -και εσείς φανταζόμαστε- δεν έχουμε στην κουζίνα μας. Σκεφτήκαμε λοιπόν να προσαρμόσουμε τις οδηγίες της στη δική μας πραγματικότητα και να δοκιμάσουμε την τύχη μας! Ιδού λοιπόν τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας!

Πώς θα “χτίσετε” μια ψηλή τουρτα:

ψηλες τουρτες

Πώς γίνονται οι “ψηλές” τουρτες;

  •  Πρώτα απ’ όλα θα χρειαστείτε ένα ψηλό αλουμινένιο σκεύος το οποίο μπορεί να μπαίνει στο φούρνο. Εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα κουτί αποθήκευσης μπισκότων.

ψηλες τουρτες 2

  • Ετοιμάστε το παντεσπάνι σας και έπειτα βουτυρώστε και αλευρώστε πολύ καλά το σκεύος σας. Ψήστε το παντεσπάνι. Εδώ θα πρέπει να πούμε πως επειδή το σκεύος που χρησιμοποιήσαμε ήταν ψηλό, το παντεσπάνι χρειάστηκε να μείνει στο φούρνο περισσότερη ώρα απ΄ότι αν το ψήναμε σε ένα κανονικό ταψάκι (Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να καταλάβετε πότε ένα κέικ έχει ψηθεί, διαβάστε τη ανάρτησή μας απλά tips ψησίματος).
  • Βγάλτε το παντεσπάνι από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Γυρίστε το σκεύος μπρούμυτα και ξεφορμάρετε το παντεσπάνι.
  • Πλύντε πολύ καλά το σκεύος και στεγνώστε το.

ψηλες τουρτες 3

  • Με ένα μαχαίρι κόψτε μια “φέτα” από το πάνω μέρος του κέικ. Γυρίστε την “φέτα” ανάποδα και σιροπιάστε την.

ψηλες τουρτες 4

  • Με ένα κουτάλι απλώστε μια στρώση σαντιγί στη βάση του σκεύους που είχατε χρησιμοποιήσει για να ψήσετε το παντεσπάνι.

ψηλες τουρτες 6

  • Βάλτε το σιροπιασμένο παντεσπάνι στο κουτί με την κομμένη πλευρά να βλέπει προς τα πάνω.

ψηλες τουρτες 5

ψηλες τουρτες 7

  • Έπειτα βάλτε μια “γενναία” στρώση σαντιγί προσέχοντας να απλωθεί και στα πλαϊνά του κουτιού.
  • Κόψτε μια δεύτερη “φέτα” από το παντεσπάνι, σιροπιάστε και  τοποθετείστε με τον ίδιο τρόπο στο κουτί πιέζοντάς την ελαφρά.
  • Απλώστε και πάλι μια στρώση σαντιγί.
  • Συνεχίστε μέχρι να τοποθετήσετε όλα τα κομμάτια από το παντεσπάνι στο κουτί.

ψηλες τουρτες 8

ψηλες τουρτες 9

  • Σκεπάστε με μια μεμβράνη το σκεύος και βάλτε το στην κατάψυξη για 2-3 ώρες ή ωσότου παγώσει εντελώς.
  • Βάλτε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφήστε τη να ζεσταθεί αρκετά.
  • Βγάλτε το παγωμένο παντεσπάνι από την κατάψυξη και βυθίστε το σκεύος μέσα στο νερό (προσέξτε μόνο να μην μπει νερό μέσα στην τουρτα).

ψηλες τουρτες 15

  • Μόλις ζεσταθούν τα τοιχώματα του σκεύους και αρχίσει να λιώνει η σαντιγί που είναι στα πλαϊνά  βγάλτε το σκεύος από το νερό και τοποθετείστε το μπρούμυτα σε ένα δισκάκι.
  • Αν η τουρτα δεν βγαίνει εύκολα από το σκεύος μπορείτε να ξεκολλήσετε τα πλαϊνά με ένα μεγάλο μαχαίρι.

ψηλες τουρτες 10

ψηλες τουρτες 11

  •  Τώρα η τουρτα είναι έτοιμη για τη διακόσμηση.

ψηλες τουρτες 12

ψηλες τουρτες 13

 Καλή επιτυχία!


Comments

ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ “ΨΗΛΕΣ” ΤΟΥΡΤΕΣ; — 1 Comment

  1. πολύ ωραία η ιδέα, αλλά το κουτί που δείχνετε δεν είναι κατάλληλο για ψήσιμο. καλό είναι να χρησιμοποιούμε μόνο σκεύη που δεν απελευθερώνουν βλαβερές ουσίες κατά το ψήσιμο, γιατί απλά το κέικ μας μετά δεν είναι βρώσιμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *