ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΣΕ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΟ ΣΤΙΛ!

Τα στοιχεία της διακόσμησης που αγαπούν πολύ οι Σκανδιναβοί είναι η ευκολία, ο μινιμαλισμός και η λειτουργικότητα. Αυτή η απλότητα κυριαρχεί βεβαίως και στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τους.

Χρησιμοποιώντας υλικά που είτε προέρχονται από τη φύση είτε υλικά με χρώματα και σχέδια που παραπέμπουν στη φύση καταφέρνουν πάντα να μας εντυπωσιάζουν. Στην πραγματικότητα, η φύση είναι που γέννησε τη χριστουγεννιατικη διακοσμηση σε σκανδιναβικο στιλ.

χριστουγεννιατικη διακοσμηση σε σκανδιναβικο στιλ

χριστουγεννιατικη διακοσμηση σε σκανδιναβικο στιλ

Το χαρακτηριστικό χρώμα της σκανδιναβικής διακόσμησης είναι το λευκό που αντιπροσωπεύει τι άλλο; Το χιόνι που ακόμη κι εμείς το ονειρευόμαστε για τα Χριστούγεννα. Το κόκκινο, ίσως το πιο Χριστουγεννιάτικο χρώμα, δε λείπει βεβαίως ούτε από τη χριστουγεννιατικη διακοσμηση σε σκανδιναβικο στιλ. Είναι αυτό που θα δώσει στο λευκό τη ζεστασιά που του λείπει.

Τα ξύλινα διακοσμητικά είναι αυτά που παίζουν τον πρώτο ρόλο αλλά και τα διακοσμητικά από χαρτί στο φυσικό τους χρώμα ή όχι! Οι κουκουνάρες, τα στεφάνια, τα αστέρια, οι χιονονιφάδες αλλά φυσικά και οι τάρανδοι δε λείπουν από κανένα σκανδιναβικό σπίτι. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι και πάρα πολλές ιδέες για να τα συνδυάσει κανείς όλα αυτά όπως κάνουν οι Σκανδιναβοί.

Sources:

  1. notonthehighstreet.com
  2. kjerstislykke.blogspot
  3. myscandinavianhome.blogspot
  4. founterior.com
  5. aspoonfulofsugardesigns.com
  6. goodhousekeeping.com
  7. pinterest.com
  8. therelaxedhome.com
  9. hearthomemag.co.uk
  10. pinterest.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *