ΠΑΤΡΟΝ ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ ΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ-FREEBIE

Γράφοντας το άρθρο Χειροτεχνιες για παιδια με σπιρτοκουτα για το δεύτερο blog μας, το pompom.gr, μας ήρθε η ιδέα να φτιάξουμε ένα σπιρτοκουτο σε μεγαλύτερο μέγεθος και να το χρησιμοποιήσουμε σαν κουτάκι για δώρα ή ένα κουτάκι – πρόσκληση.

Μπορείτε βέβαια να εμπνευστείτε από το άρθρο που προαναφέραμε και να χρησιμοποιήσετε τα σπιρτοκουτα που θα φτιάξετε για μια χειροτεχνία για παιδιά. Μια συρταριέρα κι ένα κρεβατάκι για ένα κουκλόσπιτο ή ένας παιδικός πίνακας τέχνης είναι παιχνίδια που ενθουσιάζουν πάντα τα παιδιά.

Πατρον σπιρτοκουτο για εκτυπωση – Freebie

κιτρινο σπιρτοκουτο diy με αυτοκινητακι αυτοκολλητοΤο πατρόν για το σπιρτοκουτο αποτελείται από δύο ασπρόμαυρες φωτογραφίες, μία με το εσωτερικό κομμάτι ή αλλιώς θήκη και μία με το εξωτερικό κομμάτι ή αλλιώς κάλυμμα. Επιπλέον μπορείτε να εκτυπώσετε και το κείμενο για πρόσκληση παιδικών γενεθλίων σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε το σπιρτοκουτο σαν πρόσκληση.

  1. Πατρόν εσωτερικό κομμάτι
  2. Πατρόν εξωτερικό κομμάτι
  3. Κείμενο για πρόσκληση/σπιρτοκουτο

Για να φτιάξετε το σπιρτοκουτο θα χρειαστείτε τα εξής:

  • Χαρτόνι canson Α4 στο χρώμα της επιλογής σας ή άλλο φωτοτυπικό χαρτί με ανάλογο βάρος.
  • Εκτυπωτή
  • Πατρόν
  • Ταινία διπλής όψης ή κόλλα στικ
  • Κόκκαλο βιβλιοδεσίας ή μαχαίρι
  • Διακοσμητικές κορδέλες ή washi tape (προαιρετικά)

ογηγιες για να φτιαξετε το σπιρτοκουτο1. Κατεβάστε το πατρόν και εκτυπώστε το σε χαρτόνι. Κόψτε το πατρόν περιμετρικά  έχοντας σαν οδηγό την γκρι γραμμή και χαράξτε με ένα κόκκαλο βιβλιοδεσίας ή με ένα μαχαίρι τις διακεκομμένες γραμμές και διπλώστε τα κομμάτια προς τα μέσα, περνώντας από πάνω πάλι με το κόκκαλο βιβλιοδεσίας για να διπλώσει καλά.

2. + 3. Απλώστε κόλλα πρώτα στα μικρά τετράγωνα και μετά στα μεγαλύτερα και διπλώστε τα προς τα μέσα

4. Τέλος, κολλήστε και το κάτω μέρος του πατρόν.

5. Ακολουθείστε την ίδια διαδικασία όπως στο 1 και κολλήστε τις δύο άκρες μεταξύ τους.

Εμείς χρησιμοποιήσαμε washi tape για να διακοσμήσουμε τα σπιρτόκουτα και συγκεκριμένα ακολουθήσαμε μία ιδέα από το www.littleloveliesbyallison.com για να φτιάξουμε αυτοκόλλητα σε διάφορα σχήματα με washi tape. Για να υλοποιήσετε αυτή την ιδέα θα χρειαστείτε επιπλέον αντικολλητικό χαρτί και διακορευτές. Για τα μεγάλα σχήματα όπως την κορώνα, το αυτοκίνητο και την κιθάρα χρησιμοποιήσαμε ένα απλό ψαλίδι.

diy σπιρτοκουτο με washi tape

σπιρτοκουτο για δωρακι η προσκληση για παιδικα γενεθλια και παρτι


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *