ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑΣ ΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ!

Αυτή η συνταγη ζαχαροπαστας θα σας βοηθήσει να φτιάξετε μια πετυχημένη ζαχαρόπαστα για να διακοσμήσετε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο τις τούρτες και τα cupcakes σας!

Υλικά για τη συνταγη ζαχαροπαστας

  • 1 kg καλής ποιότητας ζάχαρη άχνη 
  • 20 gr ζελατίνη σε σκόνη (θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα super markets)
  • 1 1/2 κ.γ. βρώσιμη γλυκερίνη (Κάντε κλικ εδώγια να την αγοράσετε από το ελληνικό e-shop Gemohouse σε πολύ καλή τιμή)
  • 1/4 της κούπας νερό
  • 1/2 κούπας γλυκόζη
  • 2-3 βανίλιες σε σκόνη 

συνταγη ζαχαροπαστας υλικα

συνταγη ζαχαροπαστας: εκτελεση

  • Βάλτε το νερό σε ένα κατσαρολάκι, προσθέστε τη ζελατίνη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.

 

συνταγη ζαχαροπαστας ζελατινη

 

  • Προσθέστε τη γλυκόζη και βάλτε το κατσαρολάκι στη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία.

 

συνταγη ζαχαροπαστας γλυκοζη

 

  • Μόλις διαλυθεί η γλυκόζη ( το μείγμα θα γίνει σαν σιρόπι αλλά δεν θα πρέπει να βράσει), προσθέστε τη γλυκερίνη και κατεβάστε αμέσως από τη φωτιά.

 

συνταγη ζαχαροπαστας γλυκερινη

 

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τα 2/3 της ζάχαρης άχνης και προσθέστε τις βανίλιες. Κάντε μια λακκούβα στη μέση της άχνης και ρίξτε μέσα το ζεστό μείγμα.

συνταγη ζαχαροπαστας ζαχαρη αχνησυνταγη ζαχαροπαστας 1

  • Ανακατέψτε με ένα κουτάλι.

 

συνταγη ζαχαροπαστας 2

 

  • Συνεχίζετε να ανακατεύετε με το κουτάλι μέχρι να ενσωματωθεί η ζάχαρη άχνη.

 

συνταγη ζαχαροπαστας 4

 

  • Προσθέτετε σταδιακά ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε να ανακατεύετε με το κουτάλι.

 

συνταγη ζαχαροπαστας 5

 

  • Όταν πλέον δεν μπορείτε να συνεχίσετε το ανακάτεμα με το κουτάλι, αρχίζετε να ζυμώνετε την πάστα με τα χέρια. Συνεχίζετε να προσθέτετε ζάχαρη άχνη μέχρις ότου η ζαχαρόπαστα δεν θα κολλάει πλέον στα χέρια σας. Αν έχετε χρησιμοποιήσει ζελατίνη σε φύλλα και όχι σε σκόνη, θα χρειαστείτε περισσότερη ζάχαρη άχνη από αυτή που σας προτείναμε στην αρχή της συνταγής.συνταγη ζαχαροπαστας 7
  • Τυλίξτε αμέσως τη ζαχαρόπαστα σε μεμβράνη για να μη ξεραθεί.

Χρήσιμες συμβουλές

  • Όταν έρθει η ώρα να χρησιμοποιήσετε τη ζαχαρόπαστα, ρίξτε στον πάγκο λίγο κορν φλάουερ για να την ξαναζυμώσετε και για να την ανοίξετε σε φύλλο (αν έχει σκληρύνει υπερβολικά μπορείτε να τη βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων στη χαμηλή θερμοκρασία για 15 δευτερόλεπτα). Μη χρησιμοποιήσετε ζάχαρη άχνη. Αν χρησιμοποιήσετε ζάχαρη άχνη, αυτή θα ενσωματωθεί στη ζαχαρόπαστα και έτσι η τελευταία θα σκληρύνει και θα χάσει την ελαστικότητά της. Αντίθετα το κορν φλάουρ και δεν θα αφήσει τη ζαχαρόπαστα να κολλήσει στον πάγκο ή στον πλάστη, και θα της δώσει μια βελούδινη υφή.
  • Αν θέλετε να χρωματίσετε τη ζαχαρόπαστα χρησιμοποιήστε χρώματα ζαχαροπλαστικής σε πάστα ( Κάντε κλικ εδώ για να τα αγοράσετε online σε πολύ καλές τιμές) και όχι υγρά χρώματα.

 

συνταγη ζαχαροπαστας κορν φλαουρ

 


Comments

ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑΣ ΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ! — 6 Comments

  1. θα ήθελα να ρωτήσω η ζαχαρόπαστα συντηρείται στο ψυγείο???

    • Μαρία η ζαχαρόπαστα δεν μπαίνει στο ψυγείο δυστυχώς. Μπορείς όμως να τη φτιάξεις, να την τυλίξεις πολύ καλά σε μεμβράνη και έπειτα να τη βάλεις σε ένα τάπερ που θα κλείσεις καλά. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να τη διατηρήσεις για αρκετό καιρό. Αν όταν θελήσεις να τη χρησιμοποιήσεις έχει σκληρύνει, μπορείς να τη βάλεις για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων και θα ξαναγίνει εύπλαστη για να τη δουλέψεις με άνεση. Πρόσεξε μόνο να μη λιώσει και κάψεις τα χέρια σου.
      Ελπίζουμε να βοηθήσαμε. Καλή επιτυχία!

  2. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: αν θέλουμε να φτιάξουμε χρωματιστή ζαχαρόπαστα, πότε πρέπει να προσθέσουμε τη χρωματιστή πάστα, και σε τι ποσότητα? Μπορούμε να χρωματίσουμε λευκή ζαχαρόπαστα που έχουμε ήδη από πριν?

    • Καλημέρα Χρύσα. Τη χρωματιστή πάστα θα την προσθέσεις στο τέλος. Μην ξεχάσεις να “ζυμώσεις” ξανά καλά τη ζαχαρόπαστα για να πάει παντού το χρώμα. Για την ποσότητα, εξαρτάται από το πόσο έντονο θέλεις να βγει το χρώμα. Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με ελάχιστη ποσότητα (χρησιμοποίησε μια οδοντογλυφίδα για να πάρεις μια σταγόνα από το κουτάκι της πάστας) και αν δεις πως χρειάζεσαι και άλλο χρώμα πρόσθεσε μια-δυο ακόμη σταγόνες. Για την τελευταία ερώτηση, φυσικά και μπορείς να χρωματίσεις ζαχαρόπαστα που σου έχει περισσέψει, αρκεί να την έχεις φυλάξει σωστά και να είναι μαλακή.Καλή σου επιτυχία!

  3. kalispera! ayth h posotita ti tourta kaliptei?gia mia makrosteni tourta 2 kilon ftanei?episies mporw n antikatastisw tin glikerini h n mn balw katholou?eyxaristw

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *