Η λαχταριστη τουρτα της Αννας με μπισκοτα τυπου oreo!

Για την Άννα έχουμε να σας πούμε πως εκτός από γλυκύτατη σαν άνθρωπος – αφού έχουμε την τύχη να την γνωρίζουμε προσωπικά- είναι και πολύ καλή μαγείρισσα. Όπως λέει και η ίδια, της αρέσει να δοκιμάζει συνεχώς νέες συνταγές στις οποίες όμως προσθέτει τις δικές της γευστικές πινελιές!

Η Άννα λοιπόν θέλησε να μοιραστεί μαζί μας τη συνταγή της για μια σοκολατένια τούρτα με κρέμα μπισκότων τύπου oreo που έφτιαξε για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Εμείς είμαστε σίγουροι πως οι καλεσμένοι της έμειναν υπέρ-ευχαριστημένοι!!!

Η τουρτα της Αννας: συνταγη

Η τουρτα της Αννας 1

Υλικά για σοκολατένιο κέικ (2 ή 3 ταψάκια διαμ. 18εκ.)

  • 230 γρ. αλεύρι
  • 80 γρ. κακάο
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 βανίλια
  • 250 γρ. γάλα
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
  • 230 γρ. νερό βραστό
  • 1κ.γ. στιγμιαίος καφές


Υλικά για κρέμα και διακόσμηση

  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπ.)
  • ½ ζαχαρούχο
  • 2 κουτ. σούπας άχνη
  • 7-8 μπισκότα τύπου oreo
  • 1 βανίλια ή 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Μπισκότα oreo, marshmallows, τριμμένη κουβερτούρα κ.τ.λ. για διακόσμηση

Εκτέλεση

Κέικ

  • Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα (ή 180 αντιστάσεις) και στρώνουμε λαδόκολλα στα ταψάκια.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο (κοσκινισμένο), το μπέικιν, τη σόδα και τη βανίλια (αν είναι σε μορφή σκόνης).
  • Χτυπάμε σε ένα μικρότερο μπολ τα αυγά με έναν αυγοδάρτη, ρίχνουμε το γάλα και το λάδι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο μπολ με τα στερεά. Παράλληλα έχουμε ήδη βράσει νερό, μετράμε τα γραμμάρια που θέλουμε σε κούπα, διαλύουμε το κουταλάκι στιγμιαίο καφέ και το ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη. Το μείγμα θα είναι αρκετά υγρό, αλλά έτσι πρέπει να είναι.
  • Μοιράζουμε στα τρία ή δύο ταψάκια και ψήνουμε περίπου 30’. Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα, αν βγήκε καθαρή είναι έτοιμα, αλλιώς αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά για να συναρμολογήσουμε.

Κρέμα:

  • Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την άχνη και τη βανίλια για 1’. Ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος κρύα από το ψυγείο και σταματάμε το μίξερ όταν δούμε ότι το μείγμα έσφιξε (2-3’).
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε καλά.
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι, τα προσθέτουμε στην κρέμα, ανακατεύουμε και στη συνέχεια ενώνουμε τα κέικ με την κρέμα ενδιάμεσα.
  • Μόλις βάλουμε και το τελευταίο στρώμα, διακοσμούμε με τριμμένα μπισκότα, πουράκια, μαρσμέλοους και αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη λιωμένη σοκολάτα.

 

Πρόταση: Αν θέλουμε μπορούμε να επαλείψουμε το κάτω παντεσπάνι με μια στρώση μερέντας για περισσότερη γεύση σοκολάτας!

Άννα σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή που μας έστειλες!

Αν θέλετε κι εσείς να μοιραστείτε μαζί με εμάς και με τους αναγνώστες μας κάποια δική σας συνταγή, δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε στο “οι δικές σας συνταγές”!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *