Τρισδιαστατη τουρτα minion με ζαχαροπαστα!

Δεν ξέρω αν το post τουρτες μινιον σας ενέπνευσε για να φτιάξετε και εσείς μια τουρτα minion, εγώ πάντως “βρήκα το μπελά μου” αφού η κόρη μου ενθουσιάστηκε από τις τούρτες που προτείναμε εκεί και θέλησε για τα γενέθλιά της μια παρόμοια τρισδιάστατη τούρτα! Φυσικά δεν θα μπορούσα να της το αρνηθώ γι’ αυτό και έκανα μια προσπάθεια τα αποτελέσματα της οποίας θα δείτε αμέσως τώρα!

Ελπίζουμε οι φωτογραφίες και οι οδηγίες που ακολουθούν να σας φανούν χρήσιμες σε περίπτωση που θελήσετε να φτιάξετε και εσείς μια παρόμοια τούρτα με ζαχαρόπαστα!

Πως φτιαχνουμε μια τρισδιαστατη τουρτα minion!

τουρτα minion 11

Οδηγίες

 • Ετοιμάζετε την τούρτα σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στο post  “Πώς γίνονται οι ψηλές τούρτες“. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να κόψετε με ένα μαχαιράκι τα πλαϊνά του πάνω μέρους της τούρτας για να σχηματίσετε το κεφάλι του μινιόν.

τουρτα minion 1

 •  Καλύψτε την τούρτα με γκανάς και βάλτε την στο ψυγείο για 1 ώρα.
 • Ανοίξτε σε φύλλο την κίτρινη ζαχαρόπαστα. (Αν θέλετε να αγοράσετε έτοιμη ζαχαρόπαστα διαφορετικά Κάντε κλικ εδώ διαφορετικά διαβάστε το post μας πώς μπορείτε να κάνετε μόνοι σας μια πετυχημένη ζαχαρόπαστα)Κόψτε ένα κομμάτι με μήκος ίσο με την περίμετρο της τούρτας και με πλάτος ίσο με τα 2/3 του ύψους της τούρτας. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε ένα “πατρόν” με λαδόκολλα που θα σας βοηθήσει να κόψετε με μεγαλύτερη ακρίβεια το κομμάτι της ζαχαρόπαστας.

τουρτα minion 2

 •  Καλύψτε περιμετρικά την τούρτα με τη ζαχαρόπαστα.

τουρτα minion 3

 •  Πάλι με την κίτρινη ζαχαρόπαστα ανοίξτε ένα φύλλο και σκεπάστε την τούρτα.

τουρτα minion 4

 •  Με ένα κοφτερό μαχαιράκι ή με ένα ψαλίδι κόψτε το φύλλο της ζαχαρόπαστας έτσι ώστε τα δύο κομμάτια να εφάπτονται. Η ένωση δεν θα φαίνεται όταν θα βάλετε αργότερα τη μάσκα και το μάτι του μίνιoν!

τουρτα minion 5

 •  Ανοίξτε σε φύλλο την μπλε ζαχαρόπαστα και λάβετε υπόψη τις διαστάσεις της τούρτας για να φτιάξετε το παντελόνι. Η παρακάτω φωτογραφία θα σας βοηθήσει να “βγάλετε” το σχέδιο του παντελονιού.

τουρτα minion 6

 •  Με ένα πινέλο απλώστε ελάχιστο νερό στη ζαχαρόπαστα και κολλήστε το παντελόνι στο μινιόν. Κόψτε δύο λωρίδες πάλι από τη μπλε ζαχαρόπαστα και φτιάξτε τις τιράντες του παντελονιού. Κολλήστε και τις τιράντες στην τούρτα.

τουρτα minion 7

 •  Κόψτε μια λωρίδα από μαύρη ζαχαρόπαστα και κολλήστε την περιμετρικά στο σημείο που ενώνονται τα δυο φύλλα της ζαχαρόπαστας.

τουρτα minion 8

 •  Με στρόγγυλες κουπ πατ φτιάξτε το μάτι του μίνιον χρησιμοποιώντας άσπρη ζαχαρόπαστα (που μπορείτε να βάψετε με ασημένιο σπρέι ζαχαροπλάστικης), μαύρη ζαχαρόπαστα και καφέ.

τουρτα minion 9

 • Με τη μαύρη ζαχαρόπαστα φτιάξτε τα μαλλιά, το στόμα του μίνιον και τα κουμπιά του παντελονιού.

τουρτα minion 10

 •  Τέλος, με κίτρινη ζαχαρόπαστα πλάστε δυο “χεράκια” για το μίνιον σας και κολλήστε τα στα πλαϊνά της τούρτας.τουρτα minion

Καλή επιτυχία!


Comments

Τρισδιαστατη τουρτα minion με ζαχαροπαστα! — 2 Comments

 1. Καλησπέρα σας!
  Καταρχήν υγεία στα χέρια σας και στην υπομονή σας!
  Μια ερώτηση σας παρακαλώ. Φτιάχνοντας την τούρτα minion, που την αποθηκεύουμε και πως?Δεδομένου πως θέλω να την φτιάξω την προηγούμενη των γενεθλίων του γιού μου?

  • Σε ευχαριστώ πολύ Μάνια για τα καλά σου λόγια! Τώρα για το θέμα της αποθήκευσης… γενικά τις τούρτες με ζαχαρόπαστα αν τις βάλεις στο ψυγείο θα πρέπει να τις τυλίξεις πολύ καλά με μεμβράνη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *