ΤΟΥΡΤΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ: ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ!

Μια όμορφη και όχι τόσο συνηθισμένη ιδέα για μια αγορίστικη τούρτα γενεθλίων είναι το πυροσβεστικό όχημα που βλέπετε στη φωτογραφία. Η διακόσμηση αυτής της τούρτας μπορεί να γίνει αποκλειστικά με ζαχαρόπαστα. Μπορείτε βέβαια να προσθέσετε και κάποια κομμάτια από τα παιχνιδάκια του παιδιού όπως η σκάλα και να κάνετε το όχημα της πυροσβεστικής να φαίνεται ακόμη πιο αληθινό.

Για την τούρτα θα χρειαστείτε:

  • την αγαπημένη σας συνταγή για παντεσπάνι
  • κρέμα επικάλυψης (βουτυρόκρεμα ή γκανάς)
  • κρέμα ζαχαροπλαστικής για τη γέμιση
  • σιρόπι

Για τη διακόσμηση της τούρτας πυροσβεστικό όχημα θα χρειαστείτε

  • ζαχαρόπαστα άσπρη, κόκκινη και μαύρη
  • πινέλο
  • ψαλίδι
  • μαχαίρι

τουρτα για αγορια πυροσβεστικο οχημα

Ψήνουμε τα παντεσπάνια και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Οι διαστάσεις που θα έχουν τα παντεσπάνια εξαρτώνται από το πόσο μεγάλο θέλετε να γίνει το πυροσβεστικό όχημα. Για να φτιάξετε πάντως την τούρτα της φωτογραφίας θα χρειαστείτε τρία μεγάλα ορθογώνια παντεσπάνια και δύο μικρότερα τετράγωνα. Η φωτογραφία είναι κατατοπιστική.

τουρτα για αγορια διαστασεις παντεσπανια

Τοποθετείτε τα ορθογώνια παντεσπάνια το ένα πάνω στο άλλο βάζοντας ανάμεσά τους κρέμα ζαχαροπλαστικής. Κόβετε ένα μικρό κομμάτι από το τελευταίο παντεσπάνι και καλύπτετε την τούρτα με κρέμα επικάλυψης (1). Βάζετε στο ψυγείο.

Τοποθετείτε τα τετράγωνα παντεσπάνια το ένα πάνω στο άλλο βάζοντας ανάμεσά τους κρέμα ζαχαροπλαστικής και καλύπτετε κι εδώ με την κρέμα επικάλυψης (2). Βάζετε στο ψυγείο.

Εάν θέλετε να σιροπιάσετε τα παντεσπάνια μπορείτε να το κάνετε αλλά με προσοχή γιατί μια πολύ αφράτη τούρτα δε θα μπορέσει να κρατήσει καλά το βάρος της ζαχαρόπαστας.

Αφήστε την τούρτα στο ψυγείο για όσο το δυνατόν περισσότερο. Η Mackenzie από το www.cheeriosandlattes.com μας προτείνει μία ολόκληρη ημέρα.

Βγάλτε την τούρτα από το ψυγείο και «διορθώστε» τυχόν ατέλειες στο σχήμα και στην επικάλυψη. Καλύψτε πάλι με μια ελαφριά στρώση κρέμας επικάλυψης (3).

Ανοίξτε σε φύλλο την κόκκινη ζαχαρόπαστα (4).

τουρτα για αγορια πυροσβεστικη απο ζαχαροπαστα

Ανοίξτε σε φύλλο την άσπρη και τη μαύρη ζαχαρόπαστα και κόψτε τα κομμάτια που θα χρειαστείτε. Απλώστε τη ζαχαρόπαστα επάνω στα κομμάτια της τούρτας όπως δείχνουν οι φωτογραφίες.

τουρτα για αγορια διακοσμηση με ζαχαροπαστα

Στο συγκεκριμένο tutorial η Mackenzie χρησιμοποιεί κρέμα ζαχαροπλαστικής για να κολλήσει μεταξύ τους τα κομμάτια της ζαχαρόπαστας (5). Εσείς μπορείτε πολύ εύκολα να το κάνετε βρέχοντας ελαφρώς με ένα πινέλο την επιφάνεια της ζαχαρόπαστας επάνω στην οποία θέλετε να κολλήσετε άλλη ζαχαρόπαστα.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *