ΤΟΥΡΤΑ ΛΑΓΟΣ:ΠΩΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ!

Για τα παιδάκια που έχουν τα γενέθλιά τους τις ημέρες του Πάσχα, οι τούρτες σε σχήμα λαγού είναι ίσως η καλύτερη ιδέα! Τα πασχαλινά λαγουδάκια είναι πάντα χαριτωμένα και βεβαίως είναι πάντα νόστιμα.

Πόσο δύσκολο είναι όμως να φτιάξουμε μια τούρτα λαγό; Όσο δύσκολο είναι να φτιάξουμε μια οποιαδήποτε τούρτα είναι η απάντηση.

τουρτα λαγος: πώς κόβουμε το παντεσπάνι;

Το μυστικό κρύβεται στο πώς θα καταφέρουμε να κόψουμε το παντεσπάνι στο σωστό σχήμα έτσι ώστε η τούρτα μας να μοιάζει πραγματικά με λαγό. Η παρακάτω φωτογραφία μπορεί να μας βοηθήσει πολύ σε αυτό.

τουρτα λαγος παντεσπανι

Αυτό που μας άρεσε πολύ σε αυτή την φωτογραφία, που βρήκαμε στο goodshomedesign.com, είναι πως πραγματικά δε χαραμίζουμε καθόλου από το παντεσπάνι μας. Βλέπουμε πως με ένα στρογγυλό παντεσπάνι μπορούμε να σχηματίσουμε τα αυτιά αλλά και το παπιγιόν του λαγού. Σημειώστε μόνο πως στη συγκεκριμένη φωτογραφία δε χρησιμοποιούν γέμιση για την τούρτα. Εμείς, που προφανώς θα θέλουμε γέμιση, θα πρέπει να ψήσουμε τα διπλά παντεσπάνια.

Αφού λοιπόν έχουμε έτοιμο το παντεσπάνι μας μπορούμε να διακοσμήσουμε την τούρτα μας όπως ακριβώς θα κάναμε και με οποιαδήποτε άλλη τούρτα. Με ζαχαρόπαστα, σαντιγί ή χρωματισμένο ινδοκάρυδο θα φτιάξουμε τις λεπτομέρειες και θα έχουμε μια πολύ χαριτωμένη πασχαλινή τούρτα.

Μη ξεχάσετε να δείτε σε προηγούμενη ανάρτησή μας, την πασχαλινη τουρτα λαγουδοσπιτο, μια τούρτα με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας που αξίζει όμως να τη φτιάξετε! Θα γίνει φανταστική και θα κλέψει τις εντυπώσεις!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *