“ΜΟΥΣΙΚΕΣ” ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ!

Φτιάχνοντας μαζί με τα παιδιά σας χειροποίητα μουσικά όργανα και αφήνοντάς τα να πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά τους προσφέρετε μια μοναδικά δημιουργική εμπειρία.

Εξάλλου, είναι γνωστό πως η μουσική δεν είναι μόνο διασκέδαση αλλά και εκπαίδευση, είναι ψυχαγωγία με την αρχική και πραγματική σημασία της λέξης.

Let the music play και ξεκινήστε να φτιάχνετ τα μουσικά σας όργανα!

Μουσικες χειροτεχνιες

Σωληνωτές Καμπάνες (tubular bells)

Φτιάξτε tubular bells χρησιμοποιώντας ρολό από αλουμινόχαρτο, χαρτί κουζίνας ή από χαρτί περιτυλίγματος.  Ράψτε επάνω καμπανούλες, κουδουνάκια και είστε έτοιμοι!

Κιθάρες

Ένα λίγο πιο περίπλοκο project είναι οι κιθάρες από χοντρό χαρτόνι. Εκτός από το χαρτόνι θα χρειαστείτε λαστιχάκια για τις χορδές, ένα μολύβι, κόλλα, κοπίδι, συνδετήρα κι ένα εργαλείο για να ανοίξετε τις τρύπες στο χαρτόνι. Στο makeit-loveit.com θα βρείτε ένα πολύ κατατοπιστικό tutorial με πολλές βήμα προς βήμα φωτογραφίες.

χειροτεχνιες μουσικα οργανα κιθαρα

Ντραμς

Τα ντραμς θα τα φτιάξουν κατά κύριο λόγο τα παιδιά σας ακόμη και τα πολύ μικρά. Δώστε τους άδεια κουτιά όπως αυτά από τις βρεφικές κρέμες (βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχουν αιχμηρά σημεία), πινέλα και χρώματα και αφήστε τα να δημιουργήσουν…

Μουσικά ποτήρια

Βάζοντας διαφορετική ποσότητα υγρού σε κάθε ποτήρι θα έχετε και διαφορετικό ήχο. Αφήστε τα παιδιά να αλλάζουν την ποσότητα του υγρού στα ποτήρια, να χτυπούν με το κουτάλι στο χείλος του ποτηριού  και να παίζουν μουσική…

Μπόνγκος

Το μόνο που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε το δικό σας τύμπανα, είναι μερικά παλιά δοχεία, μπαλόνια, ψαλίδι και ταινία συσκευασίας. Τεντώστε τα μπαλόνια γύρω από το δοχείο. Βάλτε δύο μπαλόνια για να είναι περισσότερο ανθεκτικές οι χειροτεχνιες σας και κολλήστε τα με την ταινία συσκευασίας!

Μαράκες

Ρολό από χαρτί υγείας, ρύζι, κόλλα, ψαλίδι και χαρτί γλασσέ είναι αρκετά για να φτιάξετε τις μαράκες για ατέλειωτες ώρες μουσικής. Αντί για ρύζι, χρησιμοποιήστε φακές, ρεβύθια ή ότι άλλο σκεφτείτε για να έχετε διαφορετικούς ήχους.

Σείστρα

Υλικά: Κλωνάρι σε σχήμα Υ και μουσικοί δίσκοι. Οι μουσικοί δίσκοι μπορεί να είναι καπάκια από αναψυκτικά, κουδουνάκια αλλά και κοχύλια, κουκουνάρια, βελανίδια.

Ντιτζεριντού

Πολλά ρολά από χαρτί υγείας, διακοσμητικά χαρτιά, κολλητική ταινία και πολύ παραδοσιακή αφρικάνικη μουσική!

χειροτεχνιες για παιδια μουσικα οργανα

moversandshakersmusictherapy.com

Οι χειροτεχνίες που σας δείξουμε είναι απλές αλλά θα δώσουν χαρά στα παιδιά σας και μια διαφορετική “νότα” στο σπίτι σας! Μπορείτε να φτιάξετε κάποια από τα μουσικά όργανα για να περάσετε ένα δημιουργικό απόγευμα με τα παιδιά σας ή πολλά μουσικά όργανα εάν θέλετε να οργανώσετε μια μουσική γιορτή στο σπίτι!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *