ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΓΛΥΚΑ!

Από τις πιο όμορφες και χρηστικές χριστουγεννιατικες χειροτεχνιες είναι αυτή που θα σας δείξουμε τώρα! Ένα σπιτάκι-κουτί ή ένα κουτί-σπιτάκι!

Πείτε το όπως θέλετε αρκεί να το φτιάξετε! Είναι πραγματικά πολύ όμορφο! Γεμίστε τo με καραμέλες και σοκολατάκια και κάντε το δώρο σε μία επίσκεψη. Μπορείτε ακόμη, να το γεμίσετε με χριστουγεννιάτικα γλυκά όπως μελομακάρονα, κουραμπιέδες ή μπισκότα.

Εκτυπώστε το πατρον και φτιάξτε ένα μικρό χωριό με τα δικά σας χριστουγεννιατικα σπιτακια.

χριστουγεννιατικες χειροτεχνιες: σπιτι κουτι!

χριστουγεννιατικες χειροτεχνιες σπιτακι κουτι 18-genethlia.gr

Για να φτιάξετε το χριστουγεννιάτικο σπιτάκι-κουτί θα χρειαστείτε τα εξής:

  • Λευκό χαρτόνι κανσόν Α4
  • Ψαλίδι ή κοπίδι κι επιφάνεια κοπής
  • Κόκκαλο βιβλιοδεσίας για το δίπλωμα του χαρτιού
  • Χάρακα
  • Κόλλα για χαρτί
  • Περφορατέρ ή πένσα για τρύπες
  • Κορδέλες
  • Διακοσμητικά στοιχεία π.χ. κουδουνάκια
  • Πατρόν
  • Εκτυπωτή

χριστουγεννιατικες χειροτεχνιες σπιτακι κουτι 1-genethlia.gr

οδηγίες για τα χριστουγεννιατικα σπιτακια-κουτια

Κατεβάστε εδώ το πατρόν κι εκτυπώστε το σε λευκό χαρτόνι κανσόν Α4.  Εάν δεν έχετε εκτυπωτή με δυνατότητα εκτύπωσης σε χαρτόνι, μπορείτε να εκτυπώσετε το σχέδιο σε κανονικό χαρτί και να το κολλήσετε σε κανσόν ή να επισκεφτείτε ένα κατάστημα εκτύπωσης.

Με ένα ψαλίδι ή κοπίδι κόψτε περιμετρικά το σπιτάκι, τους ενδιάμεσους πλαϊνούς “τοίχους” και τέλος τα τετραγωνάκια του παραθύρου.

χριστουγεννιατικες χειροτεχνιες σπιτακι κουτι 2-genethlia.grχριστουγεννιατικες χειροτεχνιες σπιτακι κουτι 3-genethlia.grχριστουγεννιατικες χειροτεχνιες σπιτακι κουτι 4-genethlia.grΔιπλώστε όλες τις γραμμές με ένα κόκκαλο βιβλιοδεσίας (Bone folder) ή πολύ προσεκτικά με ένα χάρακα.

χριστουγεννιατικες χειροτεχνιες σπιτακι κουτι 5-genethlia.grχριστουγεννιατικες χειροτεχνιες σπιτακι κουτι 6-genethlia.grΤοποθετήστε το “σπιτάκι” όπως στην παρακάτω φωτογραφία και απλώστε κόλλα στα τρία τετράγωνα (αυτά τα τετράγωνα θα γίνουν η βάση, το “πάτωμα” του σπιτιού) και στο μικρό πλαϊνό αριστερά.

χριστουγεννιατικες χειροτεχνιες σπιτακι κουτι 7-genethlia.grχριστουγεννιατικες χειροτεχνιες σπιτακι κουτι 8-genethlia.grΚολλήστε τα τρία τετράγωνα με τη σειρά που βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες, μέχρι να σχηματιστεί ένας κύβος. Πιέστε!

χριστουγεννιατικες χειροτεχνιες σπιτακι κουτι 9-genethlia.gr

χριστουγεννιατικες χειροτεχνιες σπιτακι κουτι genethlia.gr

Κολλήστε το μικρό πλαϊνό τετράγωνο. Πιέστε με τον χάρακα το σημείο για να κολλήσει καλά.

χριστουγεννιατικες χειροτεχνιες σπιτακι κουτι 11-genethlia.grχριστουγεννιατικες χειροτεχνιες σπιτακι κουτι 12-genethlia.grΤρυπήστε με ένα περφορατέρ ή με την πένσα για τρύπες τα σημεία από όπου θα περάσετε την κορδέλα.

χριστουγεννιατικες χειροτεχνιες σπιτακι κουτι 13-genethlia.grΓεμίστε το “σπίτι”. Κόψτε μία ετικέτα, τρυπήστε και περάστε την μαζί με το κουδουνάκι (ή οποιοδήποτε άλλο διακοσμητικό θέλετε) στην κορδέλα. Δέστε.

χριστουγεννιατικες χειροτεχνιες σπιτακι κουτι 14-genethlia.gr

χριστουγεννιατικες χειροτεχνιες σπιτακι κουτι 15-genethlia.grχριστουγεννιατικες χειροτεχνιες σπιτακι κουτι 16-genethlia.grχριστουγεννιατικες χειροτεχνιες σπιτακι κουτι 17-genethlia.grχριστουγεννιατικες χειροτεχνιες σπιτακι κουτι 18-genethlia.gr

Tip: Εάν γεμίσετε τα “σπιτάκια” σας με λιχουδιές, ντύστε τα εσωτερικά  με αντικολλητικό χαρτί ή ακόμη καλύτερα με σελοφάν.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *